During Easter I made a deliciously tart pie with quark, berries and lemon. A real spring pie, fresh and good. I wish you a nice day!
Bär Kvargsmulpaj
botten
60 g smör, mjukt
3/4 dl socker
1 dl havregryn
1 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
fyllning
1 1/4 dl kvarg
3 msk socker
1 litet ägg
saften av en halv citron
1/4 tsk vanilj
0,5 dl frysta bär
Sätt ugnen på 175 C grader. Blanda smör och socker i en skål. Tillsätt havregryn, mjöl och bakpulver, blanda. Klä en liten rund form med bakplåtspapper och klappa ut lite mer än hälften av smuldegen över formens botten.
Blanda kvarg, socker, ägg, citron och vanilj. Häll fyllningen på botten. Strö på bär och resten av smuldegen överst. Grädda i 30 minuter. Låt svalna. Förvara kakan i kylen.
Berry Quark Crumb Pie
crust
60 g butter, soft
3/4 dl sugar
1 dl oats
1 dl wheat flour
0.5 tsp baking powder
filling
1 1/4 dl quark
3 tbsp sugar
1 small egg
juice of half a lemon
1/4 tsp vanilla
0.5 dl frozen berries
Preheat the oven to 175 C degrees. Mix butter and brown sugar until well combined. Stir in flour, rolled oats, baking powder, and salt. Press little more than half of the crumb mixture into the bottom of a small round baking pan.
Mix quark, sugar, egg, lemon and vanilla. Pour the filling onto the crust. Sprinkle on berries and the rest of the crumb mixture. Bake for 30 minutes. Let cool. Store the cake in the fridge.
Mix quark, sugar, egg, lemon and vanilla. Pour the filling onto the crust. Sprinkle on berries and the rest of the crumb mixture. Bake for 30 minutes. Let cool. Store the cake in the fridge.
2 Comments
Åh måste testa! Älskar syrliga smaker!
ReplyDeleteKram Jenny
Tack Jenny, jag gillar också syrliga bakverk. Kram!
Delete