Friday, February 10, 2017

Rum Cake

En kaka för de vuxna med rom i. Alkoholen tar inte över smaken, men man smakar den tydligt. Jag dricker inte ofta alkohol, men kan tycka att det blir gott i bakverk. Men jag föredrar nog mera milda smaker som t.ex Baileys :)

A cake for the adults with rum. The alcohol does not take over the taste, but the alcohol taste it clearly there. I do not drink alcohol often, but I think alcohol can be delicious in baked goodies. But I do prefer more mild flavors such as Baileys :)


Romkaka

100 g smör, mjukt
0,5 dl kokossocker
0,5 dl steviasocker, Good Good by Via Health
2 ägg
3/4 dl vetemjöl
0,5 dl mandelmjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
1,5 msk vit rom

Vispa smör och socker fluffigt. Tillsätt ett ägg i taget och vispa. Blanda i mjöl, bakpulver och rom. Häll smeten i en liten smord och mjölad bakform. Grädda i 175 C grader i 30 minuter. 



Rum Cake

100 g butter, soft
0.5 dl coconut sugar
0.5 dl stevia sugar, Good Good by Via Health
2 eggs
3/4 dl flour
0.5 dl almond flour
2 tbsp cocoa powder
1 tsp baking powder 
1.5 tbsp white rum

Beat butter and sugar until fluffy. Add one egg at a time and whisk. Mix in flour, baking powder and rum. Pour batter into a small greased and floured baking pan. Bake at 175 degrees C for 30 minutes.

2 comments: