Saturday, February 28, 2015

Ambronite

Jag fick hemskickat en påse Ambronite, vilken är en drickbar måltidsersättningsshake. Den innehåller 20 ekologiska, naturliga ingredienser - som fullkornshavre, brunt risprotein, mandel, valnötter, bär och grönt. En shake som uppfyller alla kroppens näringsbehov. Den är glutenfri, sockerfri, gmo-fri och vegan. 

Medan jag föredrar att tugga min mat, så tror jag att denna är ett bra alternativ på dagar då du är upptagen och inte har tid att sitta ner och äta. Ambronite smakar gott, det är nästan som att dricka havregrynsgröt :) 

I got sent home a bag of Ambronite, which is a drinkable meal-replacement shake. It contains 20 organic, all natural ingredients - such as whole grain oats, brown rice protein, almonds, walnuts, berries and greens. A shake that meets all the body's nutritional needs. It's gluten-free, sugar-free, non-gmo and vegan. 

While I like to chew my food, I think this is a great alternative on days when you are busy and don't have the time to sit down and eat. Ambronite tastes good, it's almost like drinking oatmeal :) 



Friday, February 27, 2015

Mazarin Cake with Raspberry

En av mina favorit smakkombon har vi här, mandel och hallon. Andra smakkombinationer som jag gillar är choklad-hallon, choklad-lakrits, blåbär-kardemumma, jordnötssmör-choklad. Vilka är dina favoriter?

One of my favorite flavor combo is almonds and raspberries. Other flavor combinations that I like are chocolate-raspberry, chocolate-licorice, blueberry-cardamom, peanut butter-chocolate. What are your favorites?



Mazarin Cake with Raspberry

100 g butter, unsalted
1 dl powdered sugar
1 egg
1 dl flour
50 g almond flour
0.5 dl milk
0.5 tsp baking powder
0.5 tsp vanilla
0.5 tsp almond essence

raspberry jam

glaze:
20 g butter
2 dl powdered sugar
0.5 tsp vanilla
0.5 tbsp water / coffee / orange juice

Preheat the oven to 175 degrees C. Mix butter and sugar in a bowl with a spoon. Add the egg and stir. Add the remaining ingredients and mix to a smooth batter. Pour the batter into a greased baking pan and top with dollops of raspberry jam. Bake for about 15 minutes.

Melt the butter for the icing. Stir in powdered sugar, vanilla and liquid. Spread over the cake.


Mazarinkaka med hallon

100 g smör, rumsvarmt
1 dl florsocker
1 ägg
1 dl vetemjöl
50 g mandelmjöl
0,5 dl mjölk
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk vanilj
0,5 tsk mandelessens

hallonsylt

glasyr:
20 g smör
2 dl florsocker
0,5 tsk vanilj
0,5 msk vatten/kaffe/apelsinjuice

Värm ugnen till 175 grader C. Blanda smör och socker i en skål med en sked. Tillsätt ägg och rör runt. Ha i resterande ingredienser och blanda till en slät smet. Häll smeten i en smord bakform och toppa med klickar av hallonsylt. Grädda i ca 15 minuter.

Smält smöret till glasyren. Rör i florsocker, vanilj och vätska. Bred över den halvvarma kakan.

Thursday, February 26, 2015

Gluten-Free Bread

De här bröden ser så vita ut att jag blir nästan allergisk. Alltså, jag menar förstås att jag inte på riktigt är allergisk utan mera att jag helst undviker vitt bröd :) Men dessa är glutenfria och jag har blandat ihop en egen mix av mjöl och med denna mjölmix blev bröden väldigt mjuka och var även följande dag som färska. 

These buns are so white that I almost become allergic to them :) I mean, of course I'm not really allergic, but more that I don't like or avoid white bread :) But these are gluten free and I have made my own mix of flours. The buns turned out fluffy and they were the following day still really soft and fresh.


Gluten-Free Bread
8 small

4 dl gluten-free flour mix*
1 tsp dry yeast
1 tsp salt
1 tbsp oil
1.5 dl water (42 C degrees)

Mix all the ingredients in a bowl with a spoon. Shape into balls and put on a baking sheet lined with parchment paper. Let rise for 30 minutes. Sprinkle the buns with some water and top with pumpkin seeds. Bake at 175 C degrees for about 10 minutes. Let cool.

*
5 dl brown rice flour
1 1/4 dl potato flour
3 tbsp tapioca starch
3 tbsp coconut flour
1.5 tsp xanthan gum


Glutenfria Bröd 
8 små

4 dl glutenfri mjölmix *
1 tsk torrjäst
1 tsk salt
1 msk olja
1,5 dl vatten (42 C grader)

Blanda alla ingredienser i en skål med en sked. Forma till bollar och lägg på en plåt klädd med bakplåtspapper. Låt jäsa i 30 minuter. Strö över lite vatten och toppa med pumpafrön. Grädda i 175 C grader i ca 10 minuter. Låt svalna.

*
5 dl brunt rismjöl
1 1/4 dl potatismjöl
3 msk tapiokastärkelse
3 msk kokosmjöl
1,5 tsk xanthangummi

Wednesday, February 25, 2015

Cereal with Mango and Peanut Butter

Frukost, bästa måltiden på dagen :) Ja, för mig är alla måltider viktiga och goda! Jag äter gärna Ezekiel 4:9 groddade flingor tillsammans med färsk frukt och jordnötssmör.  Jordnötssmör passar med allt, ja nästan i alla fall. Håller du inte med? Flingorna köper jag på iHerb.com. Om du vill beställa därifrån kan du använda min kod, BZN726, så får du 5-10 % rabatt vid första köpet.

Breakfast, best meal of the day :) But, for me, all meals are important and yummy! I like to eat Ezekiel 4:9 sprouted cereal with fresh fruit and peanut butter. Peanut butter goes with everything, well almost anyway. Do you not agree? I buy the cereals from iHerb.com. If you want to order from there you can use my code, BZN726, and you will get 5-10% discount on your first order.




Tuesday, February 24, 2015

Creamy Seitan Sauce

Jag gjorde en gräddig sås på seitan. Det blev mycket gott och så är det mättande då seitan innehåller mycket protein. Om du har tips på hur man använder seitan så berätta gärna. 

I mad a creamy sauce using seitan. It was very good and it's satisfying when seitan is high in protein. If you have tips on how to use seitan please let me know.


Creamy Seitan Sauce

1 loaf seitan, diced
1 red onion, chopped
1 small bell pepper, chopped
15 cm zucchini, chopped
2 dl vegetable broth
2 tbsp tomato paste
2 tbsp almond flour
0,5 dl cream / soy cream 
mustard

Heat coconut oil in a saucepan and add onion, bell pepper, zucchini. Fry for a couple of minutes. Add the tomato paste and almond flour and stir. Add the veg. broth, seitan and let simmer for 15 minutes. Stir in cream, mustard and season to taste. Serve with rice or as a filling in tortilla.


Krämig Seitansås

1 limpa seitan, tärnad
1 rödlök, hackad
1 liten paprika, hackad
15 cm zucchini, hackad
2 dl grönsaksbuljong
2 msk tomatpuré
2 msk mandelmjöl
0,5 dl grädde / sojagrädde
senap

Värm kokosolja i en kastrull och tillsätt lök, paprika, zucchini. Stek i ett par minuter. Lägg i tomatpuré och mandelmjöl och rör om. Blanda i veg. buljong, seitan och låt sjuda i 15 minuter. Rör i grädde, senap och krydda efter smak. Servera med ris eller som fyllning i tortilla.

Monday, February 23, 2015

Seitan

Har du hört om seitan och kanske du har ätit det? För mig är seitan helt nytt, jag har hört om det men aldrig smakat. Så jag köpte en påse vetegluten och testade att göra det själv. Man kan även göra seitan på vetemjöl, men då måste man först rensa bort all stärkelse från vetemjölet så att det bara blir gluten kvar. Det gör man genom att knåda en vetedeg (mjöl och vatten) i vattenbad. Vetegluten innehåller 75-80 % protein. Seitan används som ersättning för kött och den har en köttliknande konsistens. 

Have you heard about seitan and maybe you've eaten it? For me, seitan is new, I've heard about it but never tried it. So I bought a bag of wheat gluten and made it myself. You can also make seitan from wheat flour, but you have to first clear away all the starch from wheat flour so that only gluten remains. You do this by kneading wheat dough (flour and water) in a water bath. Wheat gluten contains 75-80% protein. Seitan is used as a meat substitute and it has a meat-like texture.



Seitan 

5 dl wheat gluten
1-2 tsp garlic powder
1 tsp marjoram
2 tbsp soy sauce
10 dl vegetable stock

Combine wheat gluten, garlic powder and marjoram in a bowl. Stir in soy sauce and  2,5 dl vegetable stock until dough forms, adding more broth if necessary. Knead dough in bowl with a spoon or by hands for 3 minutes, or until elastic. Shape into two loaves.

Place the loaves in a large saucepan, and add remaining vegetable stock and enough water to cover seitan. Cover, and bring to a boil. Reduce heat to medium-low, and simmer for 30-45 minutes or until seitan is firm. Remove from the heat, and let cool. Cut into pieces and serve as it is or marinate it, use it in sauces...

 

Seitan

5 dl vetegluten
1-2 tsk vitlökspulver
1 tsk mejram
2 msk soja
10 dl grönsaksbuljong

Kombinera vetegluten, vitlökspulver och mejram i en skål. Rör i soja och 2,5 dl grönsaksbuljong tills en deg formas, lägg till mer buljong om det behövs. Knåda degen i skålen med en sked eller med händerna i 3 minuter eller tills elastisk. Forma till två limpor.

Placera limporna i en stor kastrull och tillsätt resterande grönsaksbuljong och tillräckligt med vatten för att täcka seitan. Lägg på lock och koka upp. Sänk värmen till medium-låg, och låt sjuda i 30-45 minuter eller tills seitan är fast. Ta bort från värmen och låt svalna. Skär i bitar och servera som den är eller marinera den, använd den i såser...

Sunday, February 22, 2015

Juice

Ett lätt sätt att få i sig grönsaker är att blanda dem med i din juice. Och sällan smakar juicen för grönt, för blandar du även i olika frukter så blir det bara fräscht och gott. Ingefära är ett måste i alla mina juicer :) 

An easy way to ingest vegetables is to mix them in your juice. And rarely the juice tastes of too much greens, because you juice also different fruits so it just becomes fresh and delicious. Ginger is a must in all of my juices :)



Juice with Vegetables and Fruit

carrots
celery
cabbage
apples
oranges
plums
ginger

Put all the ingredients in a juicer. Pour into a glass and enjoy immediately.


Juice med grönsaker och frukt

morötter
selleri
kål
äpplen
apelsiner
plommon
ingefära

Lägg alla ingredienser i en råsaftcentrifug. Häll i ett glas och njut omedelbart.

Saturday, February 21, 2015

Blueberry Lemon Muffins, GF and vegan

Blåbär och citron är en kombination som passar perfekt ihop. Jag tillsatte även kardemumma, men den smaken tar inte över. 

Blueberry and lemon is a combination that fits perfectly together. I even added a little cardamom, but it will not take over the taste.


Blueberry Lemon Muffins
6 pcs

1.5 dl buckwheat flour (2/3 cup)
1 dl almond flour (1/2 cup)
1 dl coconut sugar (1/2 cup)
1 tsp baking powder
2 tsp blueberry powder, optional
0.5 tsp cardamom powder
1 dl almond milk (1/2 cup)
3/4 dl coconut oil (1/3 cup)
lemon juice and zest from half a lemon
1.5 dl blueberries (2/3 cup)

Mix all the dry ingredients in a bowl. Then add the wet ingredients and blueberries and stir until combined. Pour the batter into muffin cups and bake at 175 C degrees for about 15-20 minutes.


Blåbär-Citronmuffins
6 st

1,5 dl bovetemjöl
1 dl mandelmjöl
1 dl kokossocker
1 tsk bakpulver
2 tsk blåbärspulver, valbart
0,5 tsk kardemummapulver
1 dl mandelmjölk
3/4 dl kokosolja
citronsaft och skal från en halv citron
1,5 dl blåbär

Blanda alla de torra ingredienserna i en skål. Tillsätt sedan de våta ingredienserna och blåbären och rör tills kombinerat. Häll smeten i muffinsformar och grädda i 175 C grader i ca 15-20 minuter.

Friday, February 20, 2015

Breakfast

Jag äter dagligen mycket frukt. Jag äter dem gärna som de är eller i juice. I denna frukostskål har jag yoghurt, Ezekiels groddade flingor (från iHerb), jordnötssmör, vattenmelon och mango. Mums! Enkelt, gott och proteinrikt.

I eat a lot of fruit daily. I love to eat them as they are or in a juice. In this breakfast dish I have yogurt, Ezekiel sprouted cereal (from iHerb), peanut butter, watermelon and mango. Yum! Simple, tasty and rich in protein.


Thursday, February 19, 2015

Matcha Adzuki Croissant

Nu tänker ni säkert när ni ser på bilderna att jag postar ett inlägg om en möglig croissant, haha! Nej då, detta är en croissant med smakerna matcha (grönt te) och en fyllning av adzukibönor (röda bönor). Jag köpte den från ett ganska nyöppnat bageri och jag kunde ju inte motstå då jag först och främst är väldigt förtjust i croissanter och så gillar jag smakerna matcha och adzuki. Mitt utlåtande är godkänt, den var mycket god, om än lite för söt för min smak och jag hade gärna smakat mera av själva teet. 

Jag har själv bakat bullar med en fyllning av röda bönor och det är faktiskt något som jag tycker är riktigt gott. Så testa om du vill. 

Now you probably think when you look at the photos that I'm writing a post about a moldy croissant, haha! No, this is a croissant with the flavors of matcha (green tea) and a filling of adzuki beans (red beans). I bought it from a fairly newly opened bakery and I could not resist when I first and foremost, am very fond of croissants and I like the flavors of matcha and adzuki. I liked it a lot, albeit a bit too sweet for my taste and I would have gladly tasted more of the tea.

I have baked buns with a filling of red beans and it's actually something that I think is really good. So try it, if you want.



Wednesday, February 18, 2015

Blueberry-Quark Crumb Cake

Kvarg är något som inte säljs överallt i Singapore. Eller skall jag säga att man har tur om man hittar det i någon affär. En affär som nästan alltid har är German Market Place. De säljer tyska och holländska produkter, men förstås är priset ganska högt då de importeras från Europa. Dagens kaka innehåller just kvarg. Gillar du kvarg och hur använder du det?

Quark is something that is not sold everywhere in Singapore. Or should I say that you are lucky if you can find it in any store. A store that almost always has it is German Market Place. They sell German and Dutch products, but of course the price is quite high when they are imported from Europe. Today's cake contains quark. Do you like quark and how do you use it?


Blåbär-kvargsmulkaka

4 dl fullkornsvetemjöl
2 dl kokossocker
0,5 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
125 g smör, mjukt
100 g kvarg
1 ägg

fyllning
200 g kvarg
1 dl kokossocker
1 ägg
0,5 tsk vaniljsocker
1,5 dl blåbär
1 msk citronjuice
0,5 msk citronskal

Blanda de torra ingredienserna, tillsätt sedan det mjuka smöret och blanda. Ta 1/3 av degen åt sidan till smulet som kommer ovanpå kakan. Tillsätt i resten av degen kvarg och ägg. Blanda. Bred ut smeten i en bakplåtspappersklädd form. Blanda ingredienserna till fyllningen och häll över kakbottnet. Strö på smulet. Grädda i 180 C grader ca 40 minuter. Låt svalna och ställ sedan i kylskåpet.


Blueberry-Quark Crumb Cake

4 dl wholewheat flour
2 dl coconut sugar
0,5 tsp baking powder
1/4 tsp salt
125 g butter, soft
100 g quark
1 small egg

filling
200 g quark
1 dl coconut sugar
1 egg
0,5 tsp vanilla sugar
1,5 dl blueberries
1 tbsp lemon juice
0,5 tbsp lemon zest

Mix the dry ingredients and then add the soft butter and mix. Take 1/3 of the dough aside for the crumb that comes on top of the cake. To the remaining batter add quark and egg. Mix. Spread the batter in a baking pan lined with Parchment paper. Stir together the ingredients for the filling and pour over the base. Sprinkle the crumb on top. Bake at 180 C degrees for about 40 minutes. Let cool and put in the fridge.

Tuesday, February 17, 2015

Shrove Tuesday Muffins

Förutom fastlagsbullor har jag bakat fastlagsmuffins. Har man ont om tid passar det bra att baka muffins istället. Förstås är det inte samma sak som bulla, men ett gott alternativ. Bakar du själv eller har du köpt på något bageri?

In addition to Shrove buns I have baked Shrove muffins. If you are short on time it's perfect to bake muffins instead. Of course it is not the same as the bun, but a good alternative. Do you bake your own buns or do you purchase them from a bakery?


Fastlagsmuffins
5 st

1 ägg
1 dl kokossocker
3 msk kokosolja
3 msk mandelmjölk
1 1/4 dl mandelmjöl
1 dl fullkornsmjöl eller bovetemjöl
3/4 tsk bakpulver
0,5-3/4 tsk kardemumma
0,5 tsk vanilj

mandelmassa
1 dl mandelmjöl
1 dl florsocker
mandelextrakt, valbart

vispad grädde

Vispa ägg och socker fluffigt. Tillsätt resten av ingredienserna och rör om. Fördela smeten mellan fem muffinsformar och grädda i 175 C grader i ca 15 minuter. Låt svalna. Skär av toppen av muffinsen och lägg mandelmassa och vispgrädde på. Toppa med hatten. Strö över lite florsocker.


Shrove Tuesday Muffin
5 pcs

1 egg
1 dl coconut sugar
3 tbsp coconut oil
3 tbsp almond milk
1 1/4 dl almond flour
1 dl whole wheat flour or buckwheat flour
3/4 tsp baking powder
0,5-3/4 tsp cardamom
0,5 tsp vanilla

almond paste
1 dl almond flour
1 dl icing sugar
almond extract, optional

whipped cream

Whisk the egg and sugar fluffy. Add the rest of the ingredients and stir to combine. Divide the batter between five muffin cups and bake in 175 C degrees for about 15 minutes. Let cool. Cut the top of the muffin and add almond paste and whip cream on the muffin. Top with the hat. Sprinkle with some icing sugar.

Monday, February 16, 2015

Real Food Singapore and meeting a blog reader!

För någon vecka sedan mötte jag upp en finlandsvensk tjej, Jenny, som läser min blogg. Hon tog kontakt med mig då hon var på väg till Nya Zeeland och hade några dagars stopp i Singapore. Det roliga är att hon hade bott som barn i Singapore och vi kom också fram till att vi har gemensamma bekanta/vänner. Världen är så liten ibland. Vi träffades på en av mina favoritplatser, Real Food, som serverar vegetarisk/vegansk, glutenfri och ekologisk mat. Jenny åt en vegansk klimpsoppa (dumpling soup) och hon rekommenderar den verkligen. Jag har smakat på många maträtter från menyn och jag kan säga att jag aldrig blivit besviken. 

Jenny var snäll och hade med sig finsk lakrits till mig :) Det är något av de saker jag saknar mest, förutom familjen förstås, när man bor utomlands. Hon gav mig dessutom en söt liten burk innehållande hjortron-sencha te. 

About a week ago I met a Finnish-Swedish girl, Jenny, who reads my blog. She contacted me when she was on her way to New Zealand and had a few days stop-over in Singapore. The funny thing is that she had lived as a child in Singapore and we also came to the conclusion that we have mutual acquaintances / friends. The world is so small sometimes. We met at one of my favorite places, Real Food, which serves vegetarian / vegan, gluten-free and organic food. Jenny ate a vegan dumpling soup and she recommends it. I have tasted many dishes from the menu and I can say that I have never been disappointed.

Jenny was kind and brought Finnish licorice to me :) It's one of the things I miss most, besides the family, of course, when you live abroad. She also gave me a cute little jar containing cloudberry-sencha tea.

Dumpling Soup

Beet Millet Burger




Sunday, February 15, 2015

Tofu Stroganoff with tomato and bell pepper

En krämig god sås med smak av tomatpuré och senap kan vara så gott ibland. Och enkel är den att göra också. Stroganoff på svamp funkar också ifall du inte gillar tofu. 

A creamy tasty sauce flavored with tomato puree and mustard can be so good sometimes. And it's so easy to make. Stroganoff on mushrooms works well if you do not like tofu.


Tofu Stroganoff with tomato and bell pepper
2 portions

1 onion
1 small yellow bell pepper
1-2 tomatoes, chopped
300 g tofu, cut into cubes
salt
black pepper
paprika
2 tbsp tomato paste
2 tbsp almond flour
2-3 dl vegetable stock (3/4-1 ¼ cup)
0,5-1 dl soy cream / cream (1/4-1/2 cup)
1 pickled cucumber, chopped
2 tsp mustard

Chop the onion, bell pepper, tomato and tofu. Heat coconut oil in a saucepan and fry the onion, bell pepper, tomato and tofu. Season with salt, pepper and paprika. Add the tomato paste and sprinkle with almond flour. Stir for a while and then add the vegetable stock. Let boil gently for 10-15 minutes. Then add soy cream. Add the pickled cucumber, season with mustard, check the taste and let simmer a few more minutes. Serve with cooked quinoa, potatoes or rice.



Tofu Stroganoff med tomat och paprika
2 portioner

1 lök
1 liten röd och gul paprika
1-2 tomater, hackade
250 g tofu, tärningar
salt
svartpeppar
paprika
2 msk tomatpuré
2 msk mandelmjöl
3 dl grönsaksbuljong
0,5-1 dl sojagrädde / grädde
2 tsk senap

Skär lök, paprika, tomat och tofu i bitar. Värm kokosolja i en kastrull och fräs lök, paprika, tomat och tofu. Krydda med salt, peppar och paprika. Tillsätt tomatpuré och strö över mandelmjöl. Rör om en stund och häll sedan i grönsaksbuljong. Låt sjuda i 10-15 minuter. Tillsätt sedan sojagrädde. Krydda med senap, kontrollera smak och låt sjuda några minuter. Servera med kokt quinoa, potatis eller ris.

Saturday, February 14, 2015

Chocolate Cake with Chocolate Fudge Frosting

Jag fick en beställning på chokladtårtor som gärna fick innehålla mousse. Jag bakade två kakbotten (16 cm och 18 cm) och då gjorde jag dubbelsats av receptet nedan och delade smeten mellan formarna. Efter att tårtbottnen svalnat delade jag dem i tre delar och fyllde dem med ett lager mangomousse och ett lager hallonmousse. Tårtorna är täckta med chokladfudgefrosting.

I received an order for chocolate cakes with a filling of mousse. I baked two cake bases (16 cm and 18 cm) and then I made a double batch of the recipe below and divided the batter between the cake tins. After the cakes had cooled, I divided them into three sections and filled them with one layer of mango mousse and one layer of raspberry mousse. The cakes are covered with chocolate fudge frosting.



Chokladtårtbotten

100 g mörk choklad
3/4 dl mjölk
2,5 dl mjöl
2 dl socker
3/4 tsk bikarbonat
0.5 tsk bakpulver
en nypa salt
2 ägg
0,5 dl olja
200 g kvarg
1 tsk vanilj

Smörj en 20-22 cm kakform och lägg bakplåtspapper i botten och längs kanterna.
Smält chokladen och mjölken i en skål i microvågsugn. I en annan skål blanda mjöl, socker, bikarbonat, bakpulver och salt. Vispa äggen tillsammans med olja, kvarg och vanilj. Häll i chokladblandningen och de torra ingredienserna. Vispa i ca 2 minuter. Häll smeten i bakformen och grädda i 170 C grader ca 50-60 minuter. Låt svalna och dela sedan i tre delar. 


Chocolate cake base

100 g dark chocolate
3/4 dl milk
2.5 dl flour
2 dl sugar
3/4 tsp baking soda
0.5 tsp baking powder
a pinch of salt
2 eggs
0.5 dl oil
200 g quark
1 tsp vanilla

Grease a 20-22 cm cake tin and place parchment paper on the bottom and along the edges.
Melt the chocolate and milk in a bowl in the microwave. In another bowl mix the flour, sugar, baking soda, baking powder and salt. Beat the eggs with oil, quark and vanilla. Pour in the chocolate mixture and dry ingredients. Beat for about 2 minutes. Pour the batter into the cake tin and bake at 170 degrees C for about 50-60 minutes. Let cool and divide into three parts. 


Mango Mousse

50 g mousse powder
50 g water, 60 C
250 ml whipped cream
125 g mango puree

Mix the water and mousse powder in a bowl. Whip the cream and add to the mousse mixture together with the mango puree. Stir until combined.

Mangomousse

50 g moussepulver
50 g vatten, 60 C
250 ml vispgrädde
125 g mangopuré

Blanda vatten och moussepulver i en skål. Vispa grädden och blanda ner i mousseblandningen tillsammans med mangopuré.


Raspberry Mousse

50 g mousse powder
50 g water, 60 C
250 ml whipped cream
100 g fresh raspberries

Mix the water and mousse powder in a bowl. Whip the cream and mix the raspberries with a hand blender. Then add them to the mousse mixture and stir until combined.

Hallonmousse

50 g moussepulver
50 g vatten, 60 C
250 ml vispgrädde
100 g färska hallon

Blanda vatten och moussepulver i en skål. Vispa grädden och mixa hallonen med en stavmixer. Blanda dem sedan i mousseblandningen och rör om tills kombinerat.

Friday, February 13, 2015

Valentine's Day Desserts

Alla hjärtans dag närmar sig och idag vill jag ge dig tips på bakverk som passar bra till en dag som denna. Det får gärna vara något med choklad - choklad brukar alltid gillas. 

Valentine's Day is approaching and today I want to give you tips on baked goodies that can be served on this day. Chocolate goes well on Valentine's day, don't you think?