En chokladkaka som redan är god i sig, men för att göra den julig har jag tillsatt bitar av pepparkaksdeg. Man kan om man vill även tillsätta pepparkakskrydda i själva kakan, men det bestämmer man själv hur man vill ha det. 

A chocolate cake that is already good in itself, but to make it Christmassy, I have added pieces of gingerbread dough. You can if you want add gingerbread spice in the batter, it's up to you.




Pepparkaks-Chokladkaka

100 g smör, smält
2,5 dl kokossocker
2 ägg
1,5 dl mjöl
4 msk kakao
0,5 tsk bakpulver 
en nypa salt
pepparkakskrydda, valbart
pepparkaksdeg i bitar

Blanda ihop det rumsvarma smöret och socker. Tillsätt äggen och blanda. Blanda sedan i resterande ingredienser. Fyll 4 st (á 7 cm) silikonformar med smeten och tryck i pepparkaksdegsbitar . Grädda i 175 C grader ca 20 minuter. Låt svalna. 



Fudgy Gingerbread Chocolate Cake

100 g butter, soft
2,5 dl sugar
2 eggs
1,5 dl flour
4 tbsp cocoa
0,5 tsp baking powder
a pinch of salt
gingerbread spice, optional
gingerbread dough, pieces

Mix together the room-temperature butter and sugar. Add the eggs and mix. Stir in the remaining ingredients. Fill four (á 7cm) silicon molds with batter and press down some gingerbread dough in the batter. Bake at 175 C degrees about 20 minutes. Let cool.