Choklad kan man aldrig få för mycket av och det finns alltid rum i magen för efterrätt. Visst vet du väl att magen har en skild del för just efterrätter :) Den här chokladkakan är godast när det fått stå i kylskåp och jag rekommenderar att äta den kall. 

One can never have too much of chocolate and there's always room in your stomach for dessert. Surely you know that the stomach has a separate section for just desserts :) This chocolate cake tastes best when it is eaten cold from the fridge. 


Fudge Chokladkaka med Chokladfrosting

60 g smör, smält
1 1/4 dl kokossocker
1 ägg
3/4 dl mjöl
0,5 dl kakaopulver
1 tsk vanilj
en nypa salt

chokladfrosting
0,4 dl grädde
50 g choklad
1 tsk smör

Blanda ihop smör och socker i en skål. Tillsätt ägg och sedan resterande ingredienser. Blanda till slät. Häll smeten i två (á 7cm i diameter) formar och grädda i 175 C i ca 20 minuter. Låt svalna.

För chokladfrostingen; värm upp grädden i en kastrull och lägg sedan i chokladen och smöret. Låt stå några minuter och blanda sedan tills slät. Låt stå tills frostingen tjocknat och toppa sedan kakorna med frostingen.


Fudge Chocolate Cake with Chocolate Frosting

60 g butter, melted
1 1/4 dl coconut sugar
1 egg
3/4 dl flour
0.5 dl cocoa powder
1 tsp vanilla
a pinch of salt

chocolate frosting
0.4 dl cream
50 g chocolate
1 tsp butter

Mix together butter and sugar in a bowl. Add the egg and the remaining ingredients. Mix until smooth. Pour batter into two (á 7cm in diameter) molds and bake at 175 C for about 20 minutes. Let cool.

For the chocolate frosting; heat the cream in a saucepan and then add the chocolate and butter. Let stand a few minutes then mix until smooth. Let the frosting thicken a bit and then top the cakes with frosting.