A warming soup tastes especially good when it's colder outside. This is a simple soup with few ingredients. You can as usual season the soup to your taste, maybe you like the heat from chili or sambal oelek. To make the soup more filling add some fried halloumi.
Carrot-Lentil Puree Soup
5 dl vegetable stock
4 carrots
1 red onion
1 dl red lentils, rinsed and drained
salt
black pepper
2 tbsp garlic cream cheese
Peel and slice the carrots and onion. Add the carrots, onion and red lentils into boiling vegetable stock. Let simmer for 30 minutes or until the carrots are soft. Remove from the heat and add the cream cheese, then mix everything with a hand blender. Season to taste.
Morot-linspurésoppa
5 dl grönsaksbuljong
4 morötter
1 rödlök
1 dl röda linser, sköljda och avrunna
salt
svartpeppar
2 msk vitlöksfärskost
Skala och skiva morötterna och löken. Tillsätt morötter, lök och röda linser i kokande grönsaksbuljong. Låt sjuda i 30 minuter eller tills morötterna är mjuka. Ta bort från värmen och tillsätt färskost, blanda sedan allt med en stavmixer. Smaka av.
4 Comments
Det här låter som nåt för mig! Mums!
ReplyDeleteTack Erika :)
DeleteOj så gott och vilken ljuvlig bild! Kram!
ReplyDeleteTack så mycket Erika! Kram
Delete