Är du sugen på något gott med smak av choklad och som dessutom går snabbt att laga? Då har jag receptet för dig, en varm, kladdig chokladkaka med en överraskning av tjinuski. Kakan är glutenfri och sockerfri, men som vanligt kan du använda vitt socker eller kokosocker. Ta det du har hemma. 

If you feel like something yummy with the taste of chocolate and which also is quick to make? Then I have the recipe for you, a warm, sticky chocolate cake with a surprise of caramel sauce. The cake is gluten-free and sugar-free, but as usual, you can use white sugar or coconut sugar. Use what you have at home.



Chocolate Caramel Cake
2 cakes

3/4 dl almond flour
0.5 dl cocoa powder
1 tbsp coconut flour
1/4 dl erythritol
1/8 tsp NuStevia white powdered stevia
pinch of salt
2 eggs
25 g butter, melted
0.5 tsp vanilla extract
caramel sauce, cooled

Put all the dry ingredients in a bowl and stir. Add the wet ingredients and blend until smooth. Pour batter halfway in two ramekins, top with a tsp of caramel sauce and top with the rest of the batter. Bake in 175 C degrees for 10-12 minutes. Let cool slightly and serve straight from the ramekin. 


Choklad Tjinuskikaka
2 st

3/4 dl mandelmjöl
0,5 dl kakaopulver
1 msk kokosmjöl
1/4 dl erytritol
1/8 tsk Stevia-pulver (Nustevia)
nypa salt
2 ägg
25 g smör, smält
0,5 tsk vaniljextrakt
tjinuski, kyld

Lägg alla torra ingredienser i en skål och rör om. Lägg i de våta ingredienserna och blanda tills slät. Häll smeten halvvägs i två ugnsformar, toppa med en tsk kolasås och häll på resterande smet. Grädda i 175 grader C i 10-12 minuter. Låt svalna något och servera från formen.