En värmande soppa med smak av bl.a. curry passar bra som höstmat. Den här soppan är ganska tjock, så vill du ha en mer lös soppa tillsätt då mera buljong. Du kan servera soppan som sådan eller varför inte blanda i mandelköttbullor eller stekt halloumi. 

A warming soup flavored with curry is great to eat during autumn. This soup is quite thick, so if you want a more loose soup, then add more broth. You can serve the soup as such or why not mix in almond meatballs or fried halloumi.


Curry Lentil Spinach Soup

0.5 tbsp coconut oil
1 small red onion, chopped
1 tsp garlic-ginger paste
1.5 tbsp tomato paste 
1 tsp curry powder
4 dl vegetable broth
2 dl coconut milk
400 g can diced tomatoes
2 dl dry red lentils
4 frozen spinach cubes
salt 
pepper

In a pot, heat the coconut oil and stir-fry the onion, garlic-ginger paste for a couple of minutes. Add the tomato paste, curry powder, and cook for another minute. Add the vegetable broth, coconut milk, diced tomatoes and lentils. Cover and bring to a boil, then simmer on low heat for 20 minutes. Stir in the spinach and let simmer for another 10 minutes. Season with salt and pepper.


Curry Lins Spenatsoppa

0,5 msk kokosolja
1 liten rödlök, hackad
1 tsk vitlöks-ingefärapasta
1,5 msk tomatpuré
1 tsk currypulver
4 dl grönsaksbuljong
2 dl kokosmjölk
400 g burk tärnade tomater
2 dl torra röda linser
4 frysta spenatkuber
salt
peppar

I en kastrull, värm kokosolja och stek löken, vitlöks-ingefärapasta för ett par minuter. Tillsätt tomatpuré, curry och stek i en minut. Tillsätt grönsaksbuljong, kokosmjölk, tärnade tomater och linser. Täck över och koka upp och sedan låt sjuda på låg värme i 20 minuter. Rör i spenat och låt sjuda i ytterligare 10 minuter. Krydda med salt och peppar.