Här har jag bakat focaccia utan vetemjöl och jäst. Istället har jag använt ägg, ost, mandel- och kokosmjöl. Det är klart att det inte blir som ett vanligt bröd bakat på mjöl och jäst, men gott blir det i alla fall. Och jag tycker att det är roligt att prova olika recept och inte alltid baka ett och samma. 

Here I have baked focaccia without wheat flour and yeast. Instead, I used eggs, cheese, almond flour and coconut flour. Of course this is nor like an ordinary bread made of flour and yeast, but it's yummy nevertheless. And I think it's fun to try different recipes and not always bake one and the same.



Olivfocaccia

4 ägg
200 g färskost
1 dl riven parmesan
2 dl mandelmjöl
2 msk kokosmjöl
1 msk psyllium
1 tsk salt
2 tsl bakpulver
oliver att toppa med
flingsalt att toppa med

Vispa äggen fluffigt. Tillsätt färskost och vispa lite till. Blanda sedan i resten av ingredienserna. Låt smeten svälla i 10 minuter. Häll smeten i en bakplåtspappersklädd bakform, ca 20cm x 20 cm, och toppa med oliver och flingsalt. Grädda i 175 C i ca 20-30 minuter. 


Olive Focaccia

4 eggs
200 g cream cheese
1 dl grated Parmesan cheese
2 dl almond flour
2 tbsp coconut flour
1 tbsp psyllium
1 tsp salt
2 tsp baking powder
olives to garnish
salt flakes to garnish

Beat the eggs fluffy. Add the cream cheese and whisk a little more. Then stir in the remaining ingredients. Leave to swell for 10 minutes. Pour the batter into a baking dish lined with parchment paper, about 20cm x 20cm, and top with olives and salt flakes. Bake at 175 C for about 20-30 minutes.