Jag bakar inte så ofta kex, men när jag väl gör det får de gärna innehålla choklad. Jag använde kokosolja med smak av kokos, men man kan använda smakfri också. De här är enkla att baka och jag förvarar mina i kylskåp, för att hålla dem knapriga. I Singapore är luftfuktigheten hög att allt förlorar lätt sin knaprighet.

I don't often bake cookies, but once I do, I want them to contain chocolate. I used coconut oil with coconut flavor, but you can use tasteless too. These are simple to bake and I store mine in the refrigerator to keep them crisp. In Singapore, the air humidity is high that everything easily loses its crispness.


Peanut Butter Oatmeal Cookies
6 cookies

2 tbsp coconut oil
2 tbsp peanut butter
1 tbsp almond milk
3 tbsp coconut sugar
0.5 tsp vanilla
1 dl gluten-free oats
3/4 dl gluten-free flour
1 tsp flaxseed flour
1 tsp baobab powder
0.5 tsp baking powder
pinch of salt
chocolate chips, to taste

Mix coconut oil, peanut butter, almond milk, coconut sugar and vanilla in a bowl. Add the remaining ingredients and stir until everything is combined. Roll the mixture into balls and put on a baking sheet lined with parchment paper. Flatten them slightly. Bake at 175 C degrees for about 15 minutes. Let cool.


Jordnötssmör-Havrekex
6 st

2 msk kokosolja
2 msk jordnötssmör
1 msk mandelmjölk
3 msk kokossocker
0,5 tsk vanilj
1 dl havregryn, glutenfri
3/4 dl glutenfritt mjöl
1 tsk linfrömjöl
1 tsk baobabpulver
0,5 tsk bakpulver
nypa salt
chokladchips, efter smak

Blanda kokosolja, jordnötssmör, mandelmjölk, kokossocker och vanilj i en skål. Tillsätt övriga ingredienser och rör om tills allt är kombinerat. Rulla blandningen till bollar och lägg på en plåt klädd med bakplåtspapper. Platta till dem något. Baka i 175 C grader i ca 15 minuter. Låt svalna.