Hej från Singapore! Vi landade i Singapore på fredagkväll efter 12h flygresa från Amsterdam. Jag brukar ha svårt att sova i flyg och tiden brukar kännas lång, men denna gång sov jag bättre och vaknade två timmar innan landning. Du undrar säkert hur det kändes att återvända hit? Det känns ännu en aning overkligt, men samtidigt känns det som om vi kommit hem och att vi endast varit på 1,5 års semester i Amsterdam :) 

Vi har varit och och se på lägenheter och några av dem föll oss speciellt i smaken. Förhoppningsvis har vi snart en lägenhet igen. Våra möbler kommer ju med sjöfrakt, så än får jag vänta på mina kökssaker. Jag saknar mat- och baklagandet redan. Men jag skall försöka njuta av att inte laga något för en stund. 

Jag har tidsinställt inlägg och idag får ni ett recept på Biffar gjorda på hirs. De är både goda och enkla att göra. Jag brukar variera smaksättningen och denna gång fick det bli spiskummin och persilja. Påminner om falafel till smaken. Ett tips är att gömma en bit ost i biffen.

Hi from Singapore! We landed in Singapore on Friday night after a 12 hours flight from Amsterdam. I usually have trouble sleeping during the flight and time tends to be quite long, but this time, I slept better and woke up two hours before landing. You're probably wondering how it felt to return to Singapore? It's still feels a little surreal, but at the same time it feels as if we have come home after a long 1.5 years holiday in Amsterdam :) 

We have been looking at apartments and a few of them were really nice. Hopefully we will soon have an apartment again. Our furniture comes with sea freight, so I have to wait for my kitchen stuff. I miss making food and baking already. But I will try to enjoy not to have to cook anything for a while.

I have timed blog posts and today you get a recipe for patties made ​​from millet. They are both tasty and easy to make. I usually vary the flavoring and this time I used cumin parsley. Reminiscent of falafel to taste. One tip is to hide a piece of cheese in the patty.



Hirs Burgare

3,5 dl grönsaksbuljong
0,5 dl hirs, sköljd
1/8 tsk salt
1 röd lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
färsk persilja
mandelmjöl
salt
nymalen svartpeppar
paprika
spiskummin

Lägg hirs i kokande buljong med salt. Sänk värmen till låg, täck och låt sjuda tills vätskan absorberas, 25-30 minuter. Tillsätt vatten om det behövs. Stäng av värmen och låt stå täckt i 10 minuter. Låt svalna till rumstemperatur, tar ca 20 minuter. Rör i lök, vitlök, persilja, mandelmjöl och krydda efter smak. Med våta händer forma till burgare. Lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i 175 C i 20-25 minuter.


Millet Burgers

3,5 dl vegetable broth (1 1/2 cup)
0,5 dl millet, rinsed (1/4 cup)
1/8 tsp salt
1 red onion, finely chopped
1 clove garlic, finely chopped
fresh parsley
almond flour
sea salt
freshly ground black pepper
paprika
ground cumin

Add millet into boiling broth with salt. Reduce heat to low, cover and simmer until liquid is absorbed, 25-30 minutes. Add water if needed. Turn off the heat and let stand covered for 10 minutes. Let cool to room temperature, takes about 20 minutes. Stir in onion, garlic, parsley, almond flour and season to taste. With wet hands form into burgers. Put the burgers on a parchment paper lined baking sheet. Bake in 175 C for 20-25 minutes.