Saftiga bröd som blir proteinrika pga. kvargen.  Jag toppade mina med sesamfrön, men solrosfrön eller pumpafrön går lika bra. 

Moist bread which becomes rich in protein due to the quark. I topped mine with sesame seeds, but sunflower seeds and pumpkin seeds are just as good.



Quark Buns

4 dl water
250 g quark
50 g yeast
5 dl rolled oats
0,5 rkl salt
0,5 dl syrup
about 7 dl wholewheat flour
50 g oil

Heat the water pretty warm. Add the fridge cold quark to the water and stir. The mixture should be lukewarm. Dissolve the yeast and add rolled oats. Leave the mixture covered in a warm place for 20 minutes.

When the mixture is bubbling, add the rest of the ingredients and knead to a soft dough. Shape the dough into buns and put on a parchment paper lined baking sheet. Let rise covered in a warm place for 30 minutes. Bake at 225 C degrees for 10-12 minutes.


Kvargbröd

4 dl vatten
250 g kvarg
50 g jäst
5 dl havregryn
0,5 msk salt
0,5 dl sirap
cirka 7 dl fullkornsvetemjöl
50 g olja

Värm vattnet ganska varmt. Blanda i den kylskåpskalla kvargen och rör om. Blandningen ska vara ljummen. Lös upp jästen och tillsätt havregryn. Låt blandningen jäsa övertäckt på en varm plats i 20 minuter.

När blandningen bubblar, tillsätt resten av ingredienserna och knåda till en mjuk deg. Forma degen till bullar och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Låt jäsa täckt på en varm plats i 30 minuter. Grädda i 225 grader C i 10-12 minuter.