Det här är samma recept som till söta citronrutor, men nu testade jag att ha i smulade oreos också. Jag kan berätta för er att det funkar! 

This is the same recipe as for the sweet lemon squares, but now I tried to add in crumbled oreos too. I can tell you that it works!


Oreo Citronrutor

120 g smör, mjukt
1,5 dl kokossocker
2,5 dl havregryn
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/4 tsk salt

1 burk sötad kondenserad mjölk
3/4 dl citronsaft
2-3 tsk citronskal
5 oreos, smulade

Sätt ugnen på 175 C grader. Blanda smör och kokossocker väl i en skål. Tillsätt havregryn, mjöl, bakpulver och salt, blanda. Klä en 20 x 20 cm form med baplåtspapper och klappa ut lite mer än hälften av smuldegen över formens botten.

Blanda kondenserad mjölk, citronsaft och citronskal. Häll fyllningen på botten och strö  på oreos. Lägg sedan resten av smuldegen överst. Grädda i 20-25 minuter. Låt svalna och skär i rutor. Förvaras i kylen. Citronrutorna smakar bäst när de är kalla. Ta ut citronrutorna ur kylen ca 10 minuter innan servering.


Oreo Lemon Squares

120 g butter, soft
1,5 dl coconut sugar
2,5 dl rolled oats
2 dl flour
1 tsp baking powder
1/4 tsp salt

1 can sweetened condensed milk
3/4 dl lemon juice
2-3 tsp lemon zest
5 oreo cookies, crumbled

Preheat the oven to 175 C degrees. Mix butter and coconut sugar until well combined. Stir in flour, rolled oats, baking powder, and salt. Press little more thean half of the crumb mixture into the bottom of a lined 20 x 20 cm baking pan.

Mix together condensed milk, lemon juice, and lemon zest. Spread onto the crust and put on the oreos. Sprinkle the other half of the crumb mixture on top and bake for 20-25 minutes, or until golden brown. Allow to cool and cut into squares. Store in the fridge. These are good eaten cold. Take from the fridge 10 minutes before serving.