There is a whole plethora of seed bread recipes and do you know what they have in common? They're addictive :) It's hard to stop eating them once you've taken a bite. These fit well as an alternative to chips on a Friday night.
Chia Crispbread
0,5 dl chia seeds
0,5 dl pumpkin seeds
0,5 dl sunflower seeds
0,5 dl gluten-free oats
0,5 dl buckwheat flour
2 tbsp flax seeds
0,5 tsp salt
2,5 dl water
2 tbsp coconut oil
Preheat oven to 150 C. Combine all ingredients in a bowl and
mix. Let the mixture sit for 20-30 minutes. Chia will absorb liquid, making it
a thick dough.
Spread the dough thinly with the back of a spoon onto a
parchment paper. Cut carefully the dough into squares using a knife and
sprinkle with sea salt. Bake in the oven for 60 minutes until golden brown and
crisp.
Chia Knäckebröd
0,5 dl chiafrön
0,5 dl pumpafrön
0,5 dl solrosfrön
0,5 dl havregryn, glutenfri
0,5 dl bovetemjöl
2 msk linfrön
0,5 tsk salt
2,5 dl vatten
2 msk kokosolja
Värm ugnen till 150 C. Blanda alla ingredienser väl i en
skål. Låt blandningen stå 20-30 minuter. Chia kommer att absorbera vätska,
vilket gör den till en tjock deg.
Bred ut degen tunt med baksidan av en sked på ett
bakplåtspapper. Skär degen försiktigt i
rutor med en kniv och strö över havssalt. Grädda i ugnen i 60 minuter tills
gyllenbrun och knaprig.
10 Comments
Ser gott ut!
ReplyDeleteTack Hanna!
DeleteSpännande! Skall jag testa vid tillfälle!
ReplyDeleteRoligt om du vill testa, tack!
DeleteGahhhhhhhh vad gott du är så duktig : ) mums! kram Sofia
ReplyDeleteTack fina Sofia! Kram
Delete'Jag älskar frökex, de är så goda:) De här ser jättegoda ut:)
ReplyDeleteJa, de är verkligen jättegoda!
DeleteFrökex, som är så gott! De här skulle jag gärna ta en tugga (eller fem) av. Ha en fin fredagskväll!
ReplyDeleteMums, det perfekta snackset med lite smör eller ost ;) Älskar!
ReplyDelete