En saftig kakan gjord på både zucchini och morot. Jag gjorde den dessutom glutenfri, men man kan använda vanligt mjöl också. Glasyren blev en mix av färskost och kvarg, mycket fräsch och god. 

A moist cake made ​​with both zucchini and carrot. I did it also gluten-free, but you can use plain flour too. The icing was a mixture of cream cheese and quark, very fresh and good.



Carrot Zucchini Cake, gf

100 g butter, soft
1,5 dl coconut sugar
1 egg
2,5 dl finely grated carrot and zucchini
1 dl almond flour
0,5 dl buckwheat flour
1 tsp baking powder
1 tsp cinnamon
1 tsp vanilla sugar

frosting
80 g cream cheese
50 g vanilla quark
vanilla extract

Whisk butter and sugar together. Add the egg and whisk. Then add the rest of the ingredients and stir until everything is blended. Pour into a round baking tin (16cm) lined with parchment paper. Bake in 200 C for about 30 minutes. Let cool.
For the frosting whisk all the ingredients together and spread on the cake.


Morot Zucchini Cake, gf

100 g smör, mjuk
1,5 dl kokossocker
1 ägg
2,5 dl fint riven morot och zucchini (krama ur vätska)
1 dl mandelmjöl
0,5 dl bovetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker

glasyr
80 g färskost
50 g vaniljkvarg
vaniljextrakt

Vispa smör och socker. Tillsätt ägget och vispa lite till. Tillsätt sedan resten av ingredienserna och rör om tills allt är blandat. Häll i en rund kakform (16cm) klädd med bakplåtspapper. Baka i 200 C ca 30 minuter. Låt svalna.

För glasyren vispa ihop alla ingredienser och bred på kakan.