A sugar-free and gluten-free cake, with sweetness from banana. Very good, hearty and protein-rich. Coconut flour is rich in protein, fiber and fat. I made muffins of the batter, but you can just as well use a larger form.
Sugar -Free Coconut Flour
Banana Cake
4 eggs
2 bananas,
mashed
0,5 dl
coconut oil, melted
1/4 tsp sea
salt
1/4 tsp
baking soda
1 3/4 dl
coconut flour
1 tsp
cinnamon
Mix eggs,
bananas, and coconut oil. Add the dry ingredients and stir. Pour the batter in
a loaf pan or in individual cake molds. Bake in 175 C oven for about 35 minutes
for the loaf pan and about 20 minutes in smaller molds.
Sockerfri Kokosmjöl
Banankaka
4 ägg
2 bananer,
mosade
0,5 dl
kokosolja, smält
1/4 tsk
havssalt
1/4 tsk bikarbonat
1 3/4 dl
kokosmjöl
1 tsk kanel
Blanda ägg,
bananer och kokosolja. Lägg i de torra ingredienserna och rör om. Häll smeten i
en brödform eller i enskilda kakformar. Grädda i 175 C ugn i ca 35 minuter för brödform
och ca 20 minuter för mindre formar.
19 Comments
Vilka fina foton!
ReplyDeleteTack Erika!
DeleteÅh, så gott! Kan man använda bakpulver istället för bikarbonat tro? Kramar och trevlig helg!
ReplyDeleteJa, du kan nog ta bakpulver istället :) Kram och en fin helg till dig också.
DeleteSer i vanlig ordning jättegott ut! Jag har aldrig använt cocosmjöl, men jag har hört att det kan vara lite svåranvänt, vad tycker du?
ReplyDeleteTack Moma! Jag köpte kokosmjöl för första gången denna vecka och den fungerar inte som vetemjöl :) Alltså den binder vätska mycket mera än vanligt mjöl, så det behövs mindre av den eller sedan mera ägg och vätska i smeten. Hittills är jag nöjd med den och jag skall fortsätta experimentera med den :)
DeleteSupersnyggt! Och gott låter det som :) Muffins enligt min smak!
ReplyDeleteTack Marja. Jag tror att de här är något för dig :)
DeleteDu har lagt upp dem så snyggt och jag smakar gärna en till fikat nu! Jag är imponerad över alla recept som du komponerar och hinner med att baka dessutom!!! Duktiga du:)
ReplyDeleteLördagskramar
Tack snälla Helena, vad glad jag blir. Jag är väldigt intresserad av att testa olika kombinationer och nya råvaror. Tack och kram till dig!
DeleteLåter jättegoda! Jag har haft en påse med kokosmjöl stående i skafferiet alldeles för länge, så dessa ska jag testa så fort jag kommer tillbaka till min lägenhet :)
ReplyDeleteTack Louisa. Bra, hoppas du gillar dem också :)
DeleteI love these healthy and tasteful muffins!
ReplyDeleteKisses,dear!
Thanks dear! Hugs.
Delete
ReplyDeleteUna verdadera delicia me gusta su aroma muy hermoso,hugs,hugs.
Thanks Rosita! The flavor of these is lovely. Have a great day, hugs!
DeleteI made these beauties & loved them so much, so did my mom! :) I just gave you an award!!!
ReplyDeletehttp://sophiesfoodiefiles.wordpress.com/2013/08/04/awards-spinach-courgettes-smoked-tofu/
You already made these, wow. Thanks Sophie!
DeleteGreat!
ReplyDelete