I eat chia almost daily. Chia can be sprinkled on quark, yogurt, porridge, can be used in bread / crisp bread, in sweet pastries and pudding, as in this recipe. Raspberry and coconut are my favorite combo in chia pudding. This time I used raspberry drink instead of coconut milk.
Raspberry Chia Pudding
1 dl raspberry drink, milk based
1 dl soy milk
2 tbsp chia seeds
1 tbsp desiccated coconut
Mix all the ingredients in a bowl. Cover and let stand in the refrigerator overnight.
Hallon Chia Pudding
1 dl hallondryck, mjölkbaserad
1 dl sojamjölk
2 msk chiafrön
1 msk kokosflingor
Blanda alla ingredienser i en bunke. Täck med lock och låt
stå i kylskåp över natten.
27 Comments
Mums lät gott, nyttigt? kram Diana
ReplyDeleteJa, väldigt nyttigt! Kram
DeleteChiafrön har jag aldrig provat. Det verkar som om många använder dem. Själv har jag phylliumfrö i mina smoothies. Kram!
ReplyDeleteJa, det är in att använda dem nu :) Phylliumfrö är också bra! Kram
DeleteHej!
ReplyDeleteÅh, vad gott det ser ut...och nyttigt!! Jag använder också phylliumfrön, strör det på min yoghurt varje morgon nu:) enda problemet är att det sitter frön mellan varenda tand;)) å andra sidan så blir tandborstningen väldigt noggrann! Inget ont utan att det har nå´t gott med sig:))
Trevlig helg!!
kram lisamaja
Ja, men så är det ju! Chiafrön vill också bli mellan tänderna :) Tack det samma, kram!
DeleteChia är väldigt gott:-) min favorit kombo är med äppel,kanel och vanilj och kanske litw honung
ReplyDeleteLåter gott det också!
DeleteOch jag har ätit davosgröt med chia och sojamjölk till frukost! Din variant med hallondryck låter som en god idé. Hursomhelst är chia bland det nyttigaste man kan stoppa i sig och kan som du säger blandas i nästan överallt för att näringsboosta maten. Ha en fortsatt fin dag! Här har sommaren tagit paus!
ReplyDeleteDavosgröt har jag ännu inte testat, men det skall jag göra. Ha en bra dag, i Helsingfors är det mulet och regnigt!
DeleteOjojoj vad det ser gott ut, måste jag prova själv minsann! :) Fast utan soyamjölk, får bli vanligt, tål inte soya.Låter helt fantastiskt!
ReplyDeleteTack Mary! Testa gärna, hoppas du också gillar den.
DeleteHallon. Vad vore livet utan hallon. Mitt absoluta favoritbär av alla bär. Kan liksom inte gå fel med hallon.
ReplyDeleteHar dock varken chia- eller phylliumfrön hemma för närvarande men har däremot alltid linfrön i gröten/sojayoghurten m.m. till frukost.
Hallon är så goda och likaså är linfrön mycket bra!
DeleteYum! this looks great and super healthy, a couple of days ago I bought some chia seeds and didn´t knew how to use them, this is the perfect way!
ReplyDeleteYes, this is really delicious! Hope you like it, if you try it :)
DeleteChiafrön inköpta till köket nu, så äntligen ska vi också få prova på de små nyttighetsbomberna:) Kanske starta helgfrukosten med en god chiapudding?
ReplyDeleteHoppas du får en riktigt härlig helg,
kramar
Yes!! Ja, det skall ni absolut göra :) Ha en fin helg ni också, kram!
DeleteSå mycket gott som alltid!
ReplyDeleteI morgon ska jag ladda med jordgubbar och annan god frukt till frukost. Ser så smarrigt ut det här!
Kramar Katarina och ha en fin helg (i hemstaden?)
Tack Katarina! Så gott med färska jordgubbar. Kram och ha en fin helg!
DeleteJag måste helt klart köpa hem lite chiafrön för dina chiapuddingar ser alltid så goda ut.
ReplyDeleteTack snälla du! Ja, det är gott ed chia.
DeleteChiafrön var nytt för mig, här ska googlas!
ReplyDeleteChia är en riktig superfood :)
DeleteHar köpt chiafrön så nu ska även jag testa någon av dina puddingar. Vilken är godast, den med kokosmjölk i eller den här med hallondryck? Jag gillar ju kokos så ska nog testa med den :) Kram!
ReplyDeleteJag gillar den med kokosmjölk lite mera :) Kram, hoppas du gillar puddingen också.
DeleteAnnat bra recept chai recept! Jag hade redan köpt de läckra frön efter din rekommendation:-) Jag ska försöka med kokosmjölk, tror inte jag kan få hallondryck:-)
ReplyDelete