Ricotta är bra, då den kan användas både i bakverk som i mat. Igår fick ni ett recept på smördeg fylld med bl.a. ricotta och idag har jag en sås med ricotta i. Spenat och ricotta är som gjorda för varandra.

Ricotta is great to use, both in baked goods and in savory foods. Yesterday, I gave you a recipe for puff pastry filled with ricotta and today I'm giving you a sauce with ricotta in it. Spinach and ricotta are made ​​for each other.


Spinach Ricotta Sauce

1 tsp olive oil
1 red onion, finely chopped
1 garlic clove, minced
500 g spinach, frozen
150 g ricotta cheese
a pinch of nutmeg
salt
black pepper

Heat the oil in a pan and fry the onion and garlic until soft. Add the spinach.
Continue to cook on low heat approximately 5 minutes. Add the ricotta cheese and mix. Season with salt, pepper and nutmeg. Serve with your favorite pasta.


Spenat Ricottasås

1 tsk olivolja
1 rödlök, finhackad
1 vitlöksklyfta, hackad
500 g spenat, frysta
150 g ricottaost
en nypa muskot
salt
svartpeppar

Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs lök och vitlök tills den är mjuk. Tillsätt spenaten. Fortsätt att koka på låg värme ca 5 minuter. Tillsätt ricottaost och blanda. Krydda med salt, peppar och muskot. Servera med din favoritpasta.