Här får du ett tips på en dessert som går snabbt att tillreda om man har alla ingredienser hemma. Frasig smördeg fylld med len ricotta, syrliga hallon och söt vit choklad. Att servera vaniljglass till är som pricken över i:et. Gott! Grattis till alla mammor på morsdagen idag, speciellt min egen mamma. Tack att du är du, kram!

A quick dessert to make if you have all the ingredients at home. Crispy puff pastry filled with smooth ricotta, tart raspberries and sweet white chocolate. To serve it with vanilla ice cream is like icing on the cake. Delicious! Congratulations to all mothers on Mother's Day today, especially my mom. Thank you for being you, hugs!


Raspberry-Ricotta Turnover

puff pastry sheets
ricotta
powdered sugar
raspberry jam
frozen / fresh raspberries
white chocolate, chopped
pistachios, chopped

Mix ricotta, powdered sugar and raspberry jam. Taste the mixture, add something if needed. Put a tablespoon of the filling on the pastry sheets and top with raspberries and white chocolate. Pinch the dough with a fork. Brush with egg and sprinkle with chopped pistachios. Bake in 200 degree oven for 20-25 minutes. Serve warm with vanilla ice cream.



Smördegsbakelse med hallon, ricotta och vit choklad

smördegsark
ricotta
florsocker
hallonsylt
frysta/färska hallon
vit choklad, hackad
pistagenötter, hackade

Blanda ricotta, florsocker och hallonsylt. Smaka av.  Lägg en matsked av fyllningen på ett smördegsark och toppa med hallon och vit choklad. Kläm ihop degen med en gaffel. Pensla med ägg och strö på hackade pistagenötter. Baka i 200 graders ugn ca 20-25 minuter. Servera dem varma med vaniljglass.