Rosmarin är en ört jag gillar mycket. Den passar bra att ha i biffar, i omeletter, på pizza... Den ger mycket smak och tillsammans med dijonsenap i dessa vita bönor biffar blir smakerna riktigt goda ihop. 

Rosemary is a herb I like a lot. It is ideal to have in patties, in omelets, on pizza ... It gives a lot of flavor and with dijon mustard in these white bean patties the taste is really good.


White Bean Burgers with Rosemary and Dijon Mustard

1 can flageolet beans, drained and rinsed
1 onion, chopped
0,5-1 garlic cloves, minced
0,5-1 dl bread crumbs or LSA-mix
1 tsp dijon mustard
0,5 tbsp fresh rosemary, chopped
salt
pepper
0,5 egg

Preheat the oven to 200 C. In a food processor put the beans, onion and garlic. Mash them up a bit. Add mustard, rosemary, salt and pepper. Taste for seasoning then add a half an egg. Let the batter sit for 15 minutes.

Line a sheet pan with parchment paper and a bit of oil. Form patties and bake 10-15 minutes on each side.


Vita bönor burgare med rosmarin och dijonsenap

1 burk flageolet bönor, avrunna och sköljda
1 lök, hackad
0,5-1 vitlöksklyfta, hackad
0,5-1 dl ströbröd eller LSM-mix
1 tsk dijonsenap
0,5 msk färsk rosmarin, hackad
salt
peppar
0,5 ägg

Värm ugnen till 200 C. Lägg bönor, lök och vitlök i en matberedare. Mixa dem. Blanda i senap, rosmarin, salt och peppar. Smaka av, tillsätt sedan ett halft ägg. Låt smeten stå i 15 minuter.

Lägg bakplåtspapper på en plåt och olja pappret. Forma smeten till biffar och grädda i 10-15 minuter på varje sida.