Monday, December 31, 2012

Mini Mint Truffle Cookie Cups

Gott Nytt År till alla mina fina läsare! Tack för detta år och hoppas vi ses nästa år också. Jag vill tacka er alla för era kommentarer och beröm jag får här på bloggen! Det känns som om jag känner er, även om det flesta av er har jag aldrig träffat. Tack!

Happy New Year to all my dear readers! Thank you for this year and hope to see you next year too. I want to thank you all for your comments and praise I get here on the blog! I feel as if I know you, even if most of you I have never met. Thank you!




Mini Mint Truffle Cookie Cups

100 g butter, melted
2 dl brown sugar
1 dl sugar
1,5 tsp vanilla sugar
1 egg
4 dl flour
1 dl cocoa
0,5 tsp baking soda
0,5 baking powder
1/4 tsp salt
Hershey's mint truffle kisses / chocolate kisses / peppermint kisses

Stir together butter, brown sugar, sugar, and egg. Combine flour, cocoa, baking powder, baking soda, and salt. Stir into sugar mixture. Roll into small balls and place in a greased mini muffin pan. Bake at 175° for about 8 minutes. Immediately place a Hershey kiss in the middle of each cookie. Let cool in the pan before removing the brownies.



Mini Mint Tryffel Cookie muffins

100 g smör, smält
2 dl farinsocker
1 dl socker
1,5 tsk vaniljsocker
1 ägg
4 dl vetemjöl
1 dl kakao
0,5 tsk bakpulver
0,5 bikarbonat
1/4 tsk salt
Hersheys mint tryffel kyssar / chokladkyssar / pepparmint

Rör ihop smör, farinsocker, socker och ägg. Kombinera mjöl, kakao, bakpulver, bikarbonat och salt. Blanda sedan med sockerblandningen. Rulla till små bollar och lägg i en smord mini muffinform. Grädda i 175 ° i ca 8 minuter. Placera omedelbart en Hershey kyss i mitten av varje. Låt svalna i formen.


Sunday, December 30, 2012

Baileys Truffles

Förutom bananfudge har jag också gjort tryffel med smak av mörk choklad och Baileys, som får smaklökarna att dansa! De smälter i munnen och du blir glad i hela själen. 

Besides banana fudge I have also made truffles with flavors of dark chocolate and Baileys, that gets your taste buds dancing! They melt in your mouth and you will be happy in the soul.


Baileys Truffles

1,5 dl heavy cream
225 g chocolate, chopped
2 tbsp Baileys Irish Cream
0,5 dl cocoa

Pour cream into a saucepan and bring just to a boil. Place chopped chocolate in a bowl and pour cream over chocolate and whisk until chocolate is melted and smooth. Cool 5 minutes, then whisk in Baileys. Cover and refrigerate mixture until completely chilled, at least 2 hours.

Shape the mixture into balls and roll in cocoa. Serve immediately or store in an airtight container in the refrigerator up to 1 week.


Baileystryffel

1,5 dl grädde
225 g choklad, hackad
2 msk Baileys Irish Cream
0,5 dl kakao

Häll grädden i en kastrull och låt koka upp. Lägg  hackad choklad i en skål och häll grädden över chokladen och vispa tills chokladen är smält och smidig. Låt svalna 5 minuter, vispa sedan i Baileys. Ställ i kylskåp och låt blandningen kylas ner, minst 2 timmar.

Forma blandningen till bollar och rulla i kakao. Servera genast eller förvara i en lufttät behållare i kylskåp upp till 1 vecka.

Banana Fudge

Ett tips på ett sött godis till nyåret är denna bananfudge. Barnsligt goda :)

I made some banana fudge for New Year's Eve party. These are childishly good :)


Bananfudge

60 g skumgodis, banan
50 g smör
1 dl vispgrädde
2 dl socker
150 g vit choklad

Blanda i kastrull och smält alltihop (utom chokladen) på svag värme. När smeten är slät låt småkoka under omrörning till temperature är 116C. eller låt koka i ca 10 minuter. Blanda i 150 g vit choklad och rör tills massan blivit blank. Ta av kastrullen från spisen och fortsätt rör tills massan blivit ljusare och svalnat lite. Häll upp i smord eller bakpapperklädd form ca 15 x 20 cm och låt stelna i kylen. Skär i bitar.


Banana Fudge

60 g marshmallow, banana
50 g butter
1 dl cream
2 dl sugar
150 g white chocolate 

Mix all the ingredients (except chocolate) in a saucepan and melt on low heat. When everything is smooth, let it simmer, stirring occasionally for 10 minutes or until the temperature reaches 116C. Mix in white chocolate and stir until the mixture has become shiny. Remove the saucepan from the heat and continue stirring until the mixture has become lighter and cools down a bit. Pour into a dish lined with parchment paper about 15 x 20 cm and let it set in the fridge. Cut into pieces.

Saturday, December 29, 2012

Petite Chocolate Avocado Tarts

Vill man göra nyttigare, men ändå lyxiga och goda bakelser till Nyåret är dessa ett alternativ. Ingen kommer veta att de innehåller hälsosamma ingredienser. De här är verkligen goda och jag slukade två bara så där :)

If you want to make healthier, yet luxurious and delicious pastries for New Year, these are an option. No one will know that they contain healthy ingredients. These are really good and I devoured two just like that :)



Petite Chocolate Avocado Tarts
4pcs

base
40 g almond meal
40 g dark chocolate
4-5 pcs dates

filling
1 avocado
2 tbsp cocoa
1 tbsp coconut milk
2 tbsp honey

Mix chocolate and almond meal with a food processer, until you have small chunks, set aside.
Place the dates in the food processer and mix until smooth. Mix the chocolate-almond mixture with the dates. Using your fingertips, firmly press the crust into the tart tins, leaving a cavity in the centre to hold the filling. Place in the freezer to set.

For the filling, combine the avocado, cocoa, coconut milk and honey in a blender untill smooth and creamy. Taste and adjust if necessary. Fill the tarts with the filling and refrigerate until set. Decorate if you want.

 


Små Choklad Avocado Bakelser
4st

botten
40 g mandelmjöl
40 g mörk choklad
4-5 st dadel

fyllning
1 avokado
2 msk kakao
1 msk kokosmjölk
2 msk honung

Blanda choklad och mandelmjöl i en matberedare, tills du har små bitar, ställ åt sidan.
Mixa dadlarna. Blanda choklad-mandel blandning med dadelröran. Med hjälp av dina fingertoppar trycker du blandningen i aluminiumformar, på botten och upp på kanterna. Placera dem i frysen för att stelna.

För fyllningen, kombinera avokado, kakao, kokosmjölk och honung i en mixer tills krämigt. Smaka av och justera vid behov. Fyll botten med fyllningen och ställ i kylskåp för att stelna. Dekorera om du vill.

Friday, December 28, 2012

Mocha-Ferrero Rocher Cupcakes

Här bjuder jag på en cupcake som passar bra till nyårsfirandet. Choklad i smeten, i frostingen och som dekoration. Låter ganska gott, inte sant? 

Here I'm giving you a recipe for a cupcake that will be perfect to serve on New Year Eve. Chocolate in the batter, in the frosting and as decoration. Sounds pretty good, doesn't it?


Mocka-Ferrero Rocher Cupcakes

80 g smör, smält
2,5 dl socker
1 ägg
1,5 dl kvarg /gräddfil
0,5 tsk vaniljsocker
3 dl mjöl
1 dl kakao
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 dl kaffe, rumstemp.
5 st ferrero rocher, krossade

ferrero rocher

Blanda det svalnade smälta smöret med socker. Tillsätt ägget och rör om. Blanda i kvarg och sedan de resterande ingredienserna. Rör om till allt är blandat. Fyll muffinsformarna till 3/4 och grädda i 180 C ca 15-20 minuter. Låt svalna. Dekorera med chokladfudgefrosting och ferrero rocher.


Mocha-Ferrero Rocher Cupcakes

80 g butter, melted
2,5 dl sugar
1 egg
1,5 dl quark / sour cream
0,5 tsp vanilla sugar
3 dl flour
1 dl cocoa
1 tsp bicarbonate soda
1 tsp baking powder
1 dl coffee, room temp.
5 pcs ferrero rocher, crushed

ferrero rocher

Mix the cooled melted butter with sugar. Add the egg and stir. Mix in the quark and then the remaining ingredients. Stir. Fill muffin cups 3/4 full and bake at 180 C for 15-20 minutes. Allow to cool. Decorate with chocolate fudge frosting and ferrero rocher.