A crispy pastry made from the same dough that I make croissants. Instead of rolling up triangles, I cut the dough into squares and fill the bottom of a muffin pan with the squares and then fill them with a cream cheese mixture. In some, I put a piece of chocolate in the middle. They are so good! By the way, today it's 18 years ago my husband and I met. Time has gone by very quickly, but I remember the day as if it was yesterday, love!
färskostfyllning:
225 g färskost
0,5 dl socker
1,5 msk smör, rumstemperatur
28 g mjöl
0,5 ägg
1 tsk vaniljsocker
Blanda alla ingredienser till fyllningen. Fyllningen kan göras i förväg och förvaras i kylskåp. Låt den bli rumsvarm innan användning. Fyll degen med fyllningen och toppa med choklad eller sylt, bär... Grädda i 200 graders ugn ca 20 minuter.
cream cheese filling:
225 g cream cheese
0,5 dl sugar
1,5 tbsp butter, room temperature
28 g flour
0,5 ägg
1 tsp vanilla
Mix all ingredients for the filling. The filling can be made in advance and refrigerated. Let it reach room temperature before using. Fill the dough with the filling and top with chocolate, jam, berries... Bake in 200 degrees oven for about 20 minutes.
20 Comments
Ser smaskens ut! -och GRATTIS till dig o mannen :-D
ReplyDeleteTack så mycket!
DeleteDet låter fantastiskt gott. Och grattis på 18-årsdagen!
ReplyDeleteTack! Ja, mycket gott är det!
DeleteÅh det där ser ut som något till o med jag kan baka!
ReplyDeleteJättegott det ut.
// Lena från make Ahead food
Ja, absolut! Tack!
Delete18 år, respect vännen. Stort grattis till er båda!
ReplyDeleteSmördeg är bara så gott, mums!
Tack så mycket vännen!
DeleteOj, så goda de ser ut! Bakverk av smördeg är så behändigt :) Kram
ReplyDeleteTack Eija! Kram
DeleteGrattis till er båda! Himmelens gott med cheesecake och croissantdeg!:)
ReplyDeleteSå gott, och med chokladbiten på toppen... mmmm ännu godare!
ReplyDeleteGrattis till de 18, härligt!
Tack Mårtenssons! Ja, choklad gör allt lite godare!
DeleteGrattis! Vad kul att ni firar 18 år tillsammans:) Ska ni fira det på något särskilt sätt? Kram
ReplyDeleteTack Helena! Ja, det blev restaurangbesök och bio! Kram
DeleteVilka härligt frasiga puffar:)Skulle pigga upp just nu när jag sitter och snörvlar med en förskylning.
ReplyDeleteHa en fin helg:)
Tack! Krya på dig!
DeleteDe där såg riktigt goda ut. Hoppas du har en finfin helg! /emma
ReplyDeleteHej o mumsigt! Alltid undrat om smördeg är motsvarighet till det amerikanska "puff pastry"?
DeleteTack på förhand!
Hej Kelly. Ja smördeg är samma som puff pastry. Ha en fin dag!
Delete