Har du äggvitor över, baka maränger med choklad i, så himla gott! Jag gjorde stora maränger, café stil, men det går lika bra att göra mindre. Om du inte använder choklad, kan du färga dem med hushållsfärg, för att få det där lilla extra.
If you have leftover egg whites, you can bake meringues with chocolate, so amazingly good! I made large meringues, café-style, but you can easily make smaller ones. If you do not use chocolate, you can color them with food coloring, to make them a little different.
Chokladmaräng
3 äggvitor
2 dl socker
50 g choklad,
smält
Vispa äggvitor
och socker i en ren bunke tills du har en hard maräng, alltså du skall kunna
vända på bunken och marängen faller inte ur. Blanda i den smälta chokladen och
rör runt bara lite. Klicka ut stora skedar maräng (ca 6 st) på en
bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i 125 grader ca 50 minuter.
Chocolate
Meringue
3 egg whites
2 dl sugar
50 g chocolate,
melted
Beat egg whites
and sugar in a clean bowl until you have a hard meringue, you should be able to
turn the bowl up side down and the meringue will not fall out. Mix in the
melted chocolate and stir just a bit. Click large spoonfuls of meringue (about
6 pieces) on a baking paper lined sheet. Bake at 125 degrees about 50 minutes.
29 Comments
Åhh dom där såg goda ut kram Diana
ReplyDeleteTack Diana, kram!
DeleteVoi mitä herkkua, suklaa ja marenki, loistava yhdistelmä!
ReplyDeleteKiitos, sopivat hyvin yhteen!
DeleteMums vad gott det ser ut!
ReplyDeleteTack :)
DeleteGahhhhh vill ha nuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu ; ) kram fikasugen på jobbet i Tidaholm. ha en fin dag hoppas solen lyser på dig! Om 15 dagar ska jag åka till kreta med min mamma och barnen som jag längtar! kram Sofia
ReplyDeleteHihi! Solen lyser på mig idag :) Härligt med semester Kram
DeleteDe se galet goda ut :)
ReplyDeleteTack Charlotte!
DeleteSå mumsiga de ser ut
ReplyDeleteTack så mycket!
Deletefantastiskt fina!!! :)
ReplyDeletede blev jättefina,men på kondis så kör man med chokladsås och så där megastora som du har gjort.
ReplyDeletedina ser mycket godare ut än de på kondis :D
Tack, vad snällt av dig att säga!
DeleteMaränger var längesedan jag åt. Nu blev jag riktigt sugen på det. Med choklad i gör ju dem ännu godare:)
ReplyDeleteSv; Tack snälla! Jag det är trevligt med afternoon te. Tyvärr blir det inte så ofta bara. Det är så roligt att baka när det är till något extra som händer. Kram:)
Ja, de blev riktigt extra goda med chokladen! Kram
DeleteVad fina maränger! Ser väldigt goda ut, kram Nilla
ReplyDeleteTack Nilla! Kram
DeleteFina!! Man kan ha blåbär eller hallon i också om man vill ha lite färg, och så blir det gott också!
ReplyDeleteTack och ja, bär skulle också passa fint!
DeleteHerregud, nu god jag lite... ;) yummie in my tummie would this be my friend! Kram!
ReplyDeletedog ska det ju stå... inte god ;)
DeleteDet är bara så gott med chokladmaränger, vi brukar köpa sådana på bageriet i kvarteret. Med polkagrissmak och lakrits är också så gott!
ReplyDeleteÅh, lakritsmaränger vore något för mig :) Mums!
DeleteSå gott - riktiga konditorimaränger!
ReplyDeleteTack Kim!
DeleteLåter supergott och är väldigt fint att ha i en burk.
ReplyDeleteKram
MUMS!!!
ReplyDelete