I made small pies in a muffin pan, but it is just as easy to use a larger baking dish. These are good to take along on picnics. You can use whatever filling you like, this time I used soy and zucchini.
Petite pajer utan pajbotten
1,5 dl sojakross, blötlagd
zucchini, 10 cm bit hackad i bitar
salt
peppar
basilika
sambal oelek
tomatpuré
senap
2 ägg
1 dl grädde
0,5-1 dl riven ost
salt
peppar
Krydda det blötlagda sojakrosset med kryddor enligt smak och blanda i zucchinibitar. Fyll en smord muffinsplåt med fyllningen. Blanda ägg, grädde, ost och kryddor och häll över fyllningen. Grädda i 180 grader ca 30 minuter.
Crustless Petite Quiche
1,5 dl textured soy protein, soaked
zucchini, 10 cm piece chopped into pieces
salt
pepper
basil
sambal oelek
tomato paste
mustard
2 eggs
1 dl cream
0,5-1 dl grated cheese
salt
pepper
Season the soaked soy with spices according to taste and mix in the zucchini pieces. Fill a greased muffin pan with the filling. Mix eggs, cream, cheese and seasonings and pour over the filling. Bake at 180 degrees about 30 minutes.
32 Comments
Perfekt utflyktsmat :) kram Diana
ReplyDeleteJa, det är det :) Kram
DeleteWhat delightful little quiches! I really like the addition of the sambal oelek. Looks absolutely delicious!
ReplyDeleteThank you Tessa! Cheers!
DeleteLove these little quiches, Katarina, just perfect for brunch or snacks or really anytime! The flavor sounds wonderful!
ReplyDeleteThanks :)
Deletelåter gott. bra idé med muffin mögel, det är sant att de är super bra på jobbet eller picknick! Jag älskar zucchini, spännande med kryddan sambal olek i. Jag ibland en del av samba, kan jag styra ens hur starkt det är. olek tack för receptet och ha en super bra dag!
ReplyDeleteTack så mycket! Önskar dig en bra dag också!
DeleteA perfect and healthy idea for a snack!Have a lovely day,dear!
ReplyDeleteSom alla dina recept ser det här jättegott ut. Bra till sommarens picknickkorg :)Vilken ost använder du? Leker lite med tanken att ta västerbottensost.
ReplyDeleteTack, så snällt av dig att säga! Jag använder vanligtvis en starkare ost som parmesan, men cheddar är också gott! Västerbottensost skulle passa perfekt här :)
DeleteSå smarriga små miniqhiches! Passar mig perfekt som annars alltid lämnar pajdegen :P
ReplyDeleteTack :)
DeleteÅhhh vad de ser goda ut. tack snälla för receptet : ) kramar Sofia
ReplyDeleteTack och varsågod! Kram
DeletePicnicmat, där är vi inga mästare inte, så det är kanon med alla tips vi kan få! Bör ju sitta fint som drinktilltugg också?
ReplyDeleteBra att kunna ge tips :) Och de här passar fint som drinktilltugg också!
DeleteJag älskar paj och detta lät inte helt fel - mums :)
ReplyDeleteHelt klart något för mig. Jag är inte så glad i själva pajskalet.
ReplyDeleteJa, det är många som inte vill ha skalet :)
DeletePerfekta picknick-pajer ju. Smart att göra i portionsform. Pajdeg gillar jag inte så mycket, om det inte är efterrättspajdeg...
ReplyDeleteTack Kim!
DeleteÅh, picknick. Här är så kallt att ska man ha picknick får man ta den inomhus. Måtte det bli varmt snart. Jag längtar efter sommaren!!! Kram!
ReplyDeleteSynd med vädret, förhoppningsvis blir det sommar snart :) Kram
DeleteVilket fint recept! Perfekt till sommarens utflykter:-)
ReplyDeleteha det fint!
Tack så mycket! Ha det bra!
DeleteLoving your idea of crustless quiche. Looks superb as always.
ReplyDeleteThanks Dewi!
DeleteYou also made a quiche, crustless, not vegan but oh so tasty too! :) I must test them out!
ReplyDeleteThanks :)
DeleteLåter så gott, detta har jag ju helt missat (hur jag nu kunnat det ;)
ReplyDeleteGjorde dessa till lunch idag, men med rostad paprika istället för zucchini. Helt galet goda!
ReplyDelete