Fresh cherries a at the store, that's when it's time to make a pie at home. This pie has a topping of almond!
Körsbärspaj
110 g smör, mjukt
1 dl socker
1 ägg
3 dl vetemjöl
en nypa salt
1 dl socker
40 g smör
1 ägg
50 g mandel, mald
1 msk mjöl
körsbär
Förbered botten. Vispa smör och socker pösigt. Rör i
ägget och rör om snabbt. Bland i mjöl, mandel och salt. Låt degen vila i kylen
i ca 30 minuter.
Tryck ut degen i en pajform och nagga med en gaffel.
Förgrädda skalet i 200 grader ca 20 minuter. Ta ut från ugnen och låt svalna
något. Sänk ugnstemperaturen till 175 grader. Förbered fyllningen genom att
vispa smör och socker fluffigt, tillsätt ägget. Tillsätt mjöl och mandelmjöl och
rör om.
Bred ut fyllningen över botten, tillsätt körsbär på
toppen. Grädda i ugnen i ca 25 minuter.
Cherry Pie
110 g butter, softened
1 dl sugar
1 egg
3 dl flour
a pinch of salt
1 dl sugar
40 g butter
1 egg
50 g almonds, ground
1 tbsp flour
cherries
Prepare the crust. Beat butter and sugar until fluffy.
Stir in the egg and stir quickly. Stir in the flour, almonds and salt. Let
dough rest in refrigerator for about 30 minutes.
Press the dough into a pie dish and prick the crust
with a fork. Bake crust at 200 degrees about 20 minutes. Remove from oven and
let cool slightly. Reduce oven temperature to 175 degrees. Prepare the filling
by whisking butter and sugar until fluffy, add egg. Add flour, almond flour and
stir.
Spread the filling over the crust, add the cherry on
top. Bake in oven for about 25 minutes.
13 Comments
I love fresh cherries! I can't wait until they are in season here in Utah :)
ReplyDeleteYes, they are so good :)
DeleteSer gott ut men jag tål inte körsbär... får så ont i magen av dom små rackarna! :)
ReplyDeleteKram denna lördag till dig!
Synd med magont, men som tur finns det andra frukter och bär som är lika goda :) Kram
DeleteOj så det ser gott ut med körsbär och mandelfyllningen! Färska körsbär lär vi ju få vänta ett tag på ännu...
ReplyDeleteTack :) Ja, säsongen är inte riktigt där ännu!
DeleteUnderbar!!!!!
ReplyDelete(Vet du förresten om att du har ordverifieringen på? Sjutk jobbigt när man ska kommentera)
Tack! Nej, det visste jag inte, tydligen något blogspot själv valt. Men har nu tagit bort det :)
DeleteDet här måste jag prova då jag älskar paj och mandel. Ser jättegott ut.
ReplyDeleteJa, testa gärna. Tack!
DeleteÅ, GOTT! Älskar älskar älskar körsbär! Färska är bäst så klart men äntligen har affärerna här börjat sälja frysta. Och vet du vad, det är också alldeles underbart! Jag äter dem i yoghurt varje morgon, jag bakar pajer och gör desserter. Får inte nog.
ReplyDeleteJa, körsbär är gott! Roligt också med frysta!
Deleteåh så gott,längtar tills man får börja plocka sina egna,yummi
ReplyDelete