I denna maträtt har jag använt zucchini istället för pasta, men det går bra att ta pasta också. En mycket smakrik rätt!

I this dish I have used zucchini instead of pasta, but you can use pasta as well. A really tasty dish!


Zucchinistubbar med grön fyllning

fyllning:
rucola, en handfull
färsk basilika, en handfull
200 g feta

tomatsås:
1 lök
1 klyfta vitlök
olivolja
1 burk krossade tomater
1- 2 tsk farinsocker
salt
peppar
basilika

zucchini, skivad på längden
riven ost

Fräs löken i olivolja och häll sedan i tomatkrosset. Låt sjuda under tiden du mixar feta, rucola och basilika i en blender. Krydda tomatsåsen. Skiva zucchini med en osthyvel till tunna skivor. Fyll zucchiniskivorna med fetablandningen och placera dem stående i en ugnfast form, som har lite tomatsås i botten.. Häll resterande tomatsås på och strö över rikligt med riven ost. Grädda i ugnen ca 20 minuter i 225 grader. Servera med ett gott bröd.


Zucchini Stumps with green filling

rucola, a handful
fresh basil, a handful
200 g feta

tomato sauce:
1 onion, finely chopped
1 can of diced tomato
1-2 tsp brown sugar
salt
pepper
basil

zucchini, sliced lenghtwise
grated cheese

Fry the onions in olive oil and then pour in the diced tomatoes. Let simmer while you mix feta, rucola and basil in a blender. Season the tomato sauce. Slice the zucchini with a cheese slicer into thin slices. Fill the zucchini slices with feta mixture and place them upright in a ovenproof form, which has a little tomato sauce in the bottom. Pour remaining sauce over the zucchini and sprinkle with plenty of grated cheese. Bake in oven about 20 minutes at 225 degrees. Serve with good bread.