Jag fick äran att göra smörgåstårtor till Svenska skolföreningens årliga styrelsemöte i Singapore. Jag valde att laga en vegetarisk smörgåstårta.
I was honored to make sandwich cakes for
the Swedish School Association's annual meeting in Singapore. I chose to make a
vegetarian sandwich cake.
Medelhavsinspirerad
smörgåstårta
40 personer (2
tårtor)
ca 100 skivor bröd
400 g feta
2 lök
3 dl rucola
4 paprika
400 g soltorkad tomat
200 g crème fraiche
400 g philadelphiaost
svartpeppar
2 gurka
3 vitlöksklyftor
200 g crème fraiche
400 g philadelphiaost
0,5 dl citronjuice
1,5 dl vatten
600 g philadelphiaost
mjölk
körsbärstomater
feta
oliver
ärtskott
Börja med att laga
rörorna till fyllningen. Skär lök, paprika, rucola i mindre bitar och lägg i en
stor skål. Smula ner fetan och blanda i crème fraiche och färskost. Blanda väl
och ha i svartpeppar. Strimla soltorkade tomaterna.
I en annan skål,
blanda crème fraiche, färskost, pressad vitlök och riven och avrunnen gurka.
Blanda citronjuice
med vatten.
Skär kanterna av
brödet. Lägg 3x3 (9 brödskivor) bröd bredvid varandra och fukta med
citronblandningen, ha på fetaröran och överst de strimlade tomaterna. Lägg på
mera brödskivor och fukta. Lägg på gurkröran. Fortsätt med båda rörona ett varv
till och avsluta med bröd. Plasta in tårtan med plastfolie och lägg på en
bricka/skärbräda och en liten tyngd ovanpå tårtan och ställ i kylskåp över
natten.
Blanda färskost med
mjölk så du får en lätt bredbar massa. Bred på smörgåstårtan och dekorera.
Mediteranean inspired Sandwich Cake
40 persons (2 cakes)
about 100 slices of
bread
400 g feta
2 onion
3 dl rucola
4 red bell pepper
400 g sundried tomato
200 g crème fraiche
400 g philadelphia
cheese
black pepper
2 cucumber
3 cloves of garlic
200 g crème fraiche
400 g philadelphia
cheese
0,5 dl lemon juice
1,5-2 dl water
600 g philadelphia
cheese
milk
cherry tomatoes
feta
olives
pea sprouts
Start by making the fillings. Cut the
onions, peppers, rucola into small pieces and place in a large bowl. Crumble
feta and mix in crème fraiche and cream cheese. Mix well and add some black
pepper. Shred the sundried tomatoes.
In another bowl, mix crème fraiche,
cream cheese, crushed garlic and grated and drained cucumber.
Mix lemon juice with water.
Cut the edges off the bread. Add 3x3 (9
slices of bread) bread next to each other and moisten with lemon mixture,
spread with feta mixture and on the top shredded tomatoes. Add on 9 more slices
of bread and moisten. Spread on cucumber mixture. Continue with both mixtures
once more. Finish with a layer of bread. Wrap the cake in cling film and place
a tray/cutting board and a small weight on top of the cake and refrigerate
overnight.
Mix cream cheese with milk so you get a
spreadable mixture. Spread on sandwich cake and decorate.
Packat och klart!
Packed and ready!
19 Comments
Smörgåstårta är gångbart i många lägen! Tack för ett vegetariskt recept, toppen när "alla" kan äta av samma.
ReplyDeleteVad fint med ärtskotten som garnering!
Vegetarisk smörgåstårta är den absolut godaste! Instämmer med Kim, fint det blev med ärtskotten som garnering! :)
ReplyDeleteÅh vad härligt att du gjorde en vegetarisk smörgåstårta, många kan inte tänka sig att äta en utan räkor på, men det är ju faktiskt jättegott med lite variation också ;) Låter som en toppentårta! Och så fin den blev, jag är säker på att den var uppskattad <3
ReplyDeleteKim: Tack!!
ReplyDeleteAmy: Stämmer och tack!
Alexandra: Tack så mycket :)
Det ÄR ju så gott med smörgåstårta. Har inte vågat mig på att göra själv någon gång. Men kanske ska försöka mig på en tvåmanna. Din ser fantastiskt fin och god ut!!
ReplyDeleteSnygg! Enkelt utsmyckad och väldigt dekorativt!
ReplyDeleteDen där skulle jag absolut kunna tänka mig.
Vilken fantastiskt fin smörgåstårta, helt ljuvlig. Så fint med det gröna och sparsam dekoration.
ReplyDeleteFyllningarna låter verkligen jättegoda.
//Susanne
Sofie: Det är faktiskt inte så svårt alls! Tack!
ReplyDeleteHere comes sugar: Tack!
Susanne: Tack så mycket!
Så himla fint att dekorera med ärtskott, det måste vi komma ihåg!
ReplyDeleteSå fin! Jag är kass på smörgåstårtor och inte heller så överförtjust i majonäsbomber som de ofta är. Däremot älskar jag ju verkligen philadelphia och feta. Så din är helt i min smak! Ps. Fick du mitt mail? Bara så du vet att jag svarade på din gulliga kommentar på min sida:-)
ReplyDeleteMårtenssons kök: Jaa :) och tack!
ReplyDeleteLinda: Roligt, tack! Linda, jag fick ditt mail och har nu svarat tillbaka :)
Jag måste verkligen testa att göra en medelhavsinspirerad smörgåstårta! Jag har tröttnat lite på de traditionella, så något sådan här får det bli nästa gång.
ReplyDeleteIhana voileipakakku!
ReplyDeleteRemsan: Ja, testa gärna!
ReplyDeleteMaria: Kiitos!
Vad roligt, vi gjorde en väldigt lik variant i skolan här om dagen. Fast med keso och oliver, och rödlöksmarmelad i också. Här: http://merasocker.blogg.se/2011/september/atta-smorgastartor.html
ReplyDeleteJättegod blev den!
Jaa, så JÄTTEFIN!! Och supergod, är jag säker på! Hurra för Hovkonditorn :) Kram
ReplyDeleteVanessa: Låter gott!
ReplyDeleteKiika: Tack vännen :) Kram
Va gott det ser ut, längtar tills det blir lite varmare så man kan sitta ute på verandan och gotta sig! :)
ReplyDeleteTack så mycket!
Delete