Broccoli-tomatpaj

1 dl vetemjöl

1 dl rågflingor

1 dl fullkornsmjöl

½ tsk bakpulver

½ tsk salt

½ dl smält margarin
½ dl gräddfil

½ dl vatten

Fyllning
1 litet broccolihuvud, förvälld
1 lök, stekt
1 tomat, hackad i små bitar
1 ägg
1-1,5 dl mjölk
1 kryddmått sambal oelek
2 msk tomatpesto
riven ost
salt/peppar

Blanda de torra ingredienserna och rör i margarin, kvarg och vatten. Tryck degen i en form och nagga botten med en gaffel. Förgrädda pajskalet i 200 grader 10 minuter.
Fyll pajskalet med lök, tomat och broccoli. Blanda ägg, mjölk, kryddor och ost och häll över pajen. Grädda ca 30 minuter.



Broccoli-Tomato Quiche

1 dl plain flour 

1 dl rye flakes 

1 dl whole wheat flour 

½ tsp baking powder 

½ tsp salt 

½ dl melted margarine
½ dl sour cream 

½ dl water

Filling
1 small broccoli, parboiled
1 onion, fried
1 tomato, chopped in small pieces
1 egg
1-1,5 dl milk
1 pinch sambal oelek
2 tbsp tomato pesto
grated cheese
salt/pepper

Mix the dry ingredients and stir in margarine, quark and water. Press the dough into a pie dish and pre-bake the crust at 200 degrees for 10 minutes.
Fill pie crust with onions, tomatoes and broccoli. Mix egg, milk, spices and cheese and pour over the pie. Bake about 30 minutes.