Det är gott att fylla pitabröd med olika fyllningar och just nu gillar jag kombinationen pita, falafel och hummus, så gott!

It's yummy to fill fill pita bread with various fillings, and right now I like the combination of pita, falafel and hummus, so good!


Pita bröd

2,4 dl varmt vatten
1 msk torrjäst
ca 7 dl mjöl
1 msk socker
1 msk olivolja
1 tsk salt

Värm vattnet en aning och blanda i jäst och socker. Låt stå ca 15 minuter. Blanda i mjöl, salt och olja. Knåda väl. Låt jäsa en timme. Dela degen i åtta bitar och kavla/platta ut dem så att de är 0,5 cm tjocka. Låt jäsa medan ugnen blir varm. Grädda i 250 grader ca 6-8 minuter. Servera med falafel, hummus och tomatsalsa.


Pita Bread

2.4 dl warm water
1 tbsp dry yeast
about 7 dl flour
1 tbsp sugar
1 tbsp olive oil
1 tsp salt

Heat the water slightly and mix in yeast and sugar. Let stand about 15 minutes. Mix in flour, salt and oil. Knead well. Let rise one hour. Divide the dough into eight pieces and roll / flatten them so that they are 0.5 cm thick. Let rise while oven heats. Bake at 250 degrees for 6-8 minutes. Serve with falafel, hummus and tomato salsa.