Hej! Hoppas ni hade en fin midsommarhelg med god mat i gott sällskap! Midsommar i Thailand var inte så tokigt, vädret var soligt och varmt och maten god! Kommer lägga upp lite bilder senare från resan. Nu till ett recept som är barndomsminne för mig. Hemma hos mormor och morfar fanns det i ett skåp med grön dörr sådana här kex! Goda och enkla att baka själv. Istället för apelsinskal kan man ta citronskal eller utesluta dem helt.
Hope you had a nice midsummer weekend! My midsummer in Thailand was great, nice weather and delicious food! I will post some pictures from the trip later. Now a recipe that is a childhood memory for me. My grandma and grandpa had these cookies at home in a green cabinet. You can bake them easily yourself. Instead of orange peel, you can use lemon peel or just exclude them.
Citrus Palmiers
1,2 dl florsocker
0,5 dl apelsinskal
en nypa salt
smördeg, 25x25cm
Ta smördegen ur frysen och låt tina. Dela degen på
mitten. Blanda florsocker, apelsinskal och lite salt. Bred hälften av
blandningen på ena halvan av degbiten och lägg den andra deghalvan på. Bred
resten av sockerblandningen på den.
Vik båda sidor av degplattan halvvägs mot mitten och
sedan viker du dem igen så att två veck träffar exakt i mitten av degplattan.
Skär i ½ cm skivor och lägg på plåt. Grädda i 225 grader 6-7 minuter, sedan
vänder du dem och gräddar ytterligare 3-5 minuter. Låt svalna.
Citrus Palmiers
1,2 dl icing sugar
0,5 dl orange zest
a pinch of salt
puff pastry sheet, 25x25cm
7 Comments
My granny also had these at home. Lovely.
ReplyDeleteJa, precis! Har även hört om matvete-otto och kan föreställa mig att det blir gott det med :)
ReplyDeleteMinbubbla: :)
ReplyDeleteMaria: Det tror jag också :)
Så härligt det är med alla minnen som man förknippar med mat och bakning. En doft eller smakbit och så är man tillbaka:)
ReplyDeleteSer fram mot Thailandsrapporten.
Så tokgott det ser ut :-)
ReplyDeleteTack så hemskt mycket :)
ReplyDeleteSo pretty and tasty I'm sure :)
ReplyDelete