Dallasbulle

2,5 dl mjölk
1 påse torrjäst
1 dl socker
1,25 dl kvarg
1 ägg
1 tsk kardemumma
1 tsk salt
7-9 dl vetemjöl
100 g smör, rumsvarmt

Fyllning

50 g margarin
0,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
125 g kvarg
1 påse vaniljsåspulver

Värm mjölken till 42 C. Blanda i socker, kardemumma, salt, hälften av mjölet + torrjäst. Rör om. Blanda sedan i kvarg, ägg, mjöl och smöret. Rör om för hand eller med maskin. Låt jäsa under bakduk ca 1h. Sätt ugnen på 225 C. Knåda degen lätt på mjölat bakbord. Kavla degen till en fyrkant och bred på fyllningen. Rulla ihop degen och skär i ca 4 cm tjocka bitar och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk cirka 20 min. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen i 10 -15 minuter. Låt bullarna svalna på galler under bakduk.

Fyllning: Blanda det mjuka margarinet med socker och vaniljsocker. Blanda i ägget och kvarg, rör om. Just före du skall breda på fyllningen på degen rör du i vaniljsåspulvret, blanda.



Dallas Bun

2,5 dl milk
1 sachet dry yeast (11g)
1 dl sugar
1,25 dl quark
1 egg
1 tsp cardamom
1 tsp salt
7-9 dl flour
100 g butter, room temp.

Filling

50 g margarine
0,5 dl sugar
1 tsp vanilla sugar
1 egg
125 g quark
1 custard powder mix (60g)

Heat milk to 42 C. Mix in sugar, cardamom, salt, half of the flour + dry yeast. Stir. Then mix in quark, egg, flour and butter. Stir by hand or machine. Let rise under a cloth about 1hr. Preheat the oven to 225 C. Knead the dough lightly on floured surface. Roll the dough into a rectangle and spread on the filling. Roll up and cut into 4 cm thick pieces and place them on baking trays with baking paper. Let rise under a cloth about 20 mins. Brush with beaten egg. Bake in middle of oven for 10 -15 minutes. Let the buns cool on a rack under a cloth.

Filling: Mix the soft margarine with sugar and vanilla sugar. Mix in the egg and quark, stir. Just before you spread the filling on the dough, stir in the custard powder, mix.