Vaniljfudge
7 dl socker
0,5 dl sirap
50 gr smör
0,5 tsk salt
1 burk kondenserad mjölk
1,25 dl vatten
2 tsk vaniljsocker
Lägg socker, sirap, smör, salt, kondenserad mjölk och vatten i en
tjockbottnad gryta. Koka upp blandningen och låt den koka tills temperaturen
blir 115 grader. Rör med jämna mellanrum så att det inte kokar fast i botten.
Ta grytan från plattan och häll i vaniljsockret. Rör inte om ännu. Låt
blandingen stå och svalna lite. Vispa sedan för hand I några minuter så att
blandningen blir lite luftigare. Häll blandningen i en form du klätt med
bakplåtspapper, ca 25 x 15 cm. Låt fudgen bli kall och skär sedan upp den i
lagom bitar.
Vanilla Fudge
7 dl sugar
0,5 dl suryp
50 g butter
0,5 tsp salt
1 can condensed milk
1,25 dl water
2 tsp vanilla sugar
0 Comments