Mera julgodis!
More Christmas sweets!
Mintgodis

0,5 msk smör
2,5 dl florsocker
1 msk mjölk
pepparmintarom, droppar

Till doppning
100 g  mörk choklad

Smält smöret. Rör ner florsocker, mjölk och pepparmintarom och blanda ihop till en tjock smet. Mikra smeten ca 10 sekunder och rör sedan om. Mikra ytterligare ca 15 sekunder tills smeten blivit lös och smidig. Klicka ut smeten till små rundlar på bakplåtspapper. Om smeten börjar svalna och stelna är det bara att mikra den några sekunder igen. Låt mintgodisarna stelna minst 30 minuter i rumstemperatur. Smält chokladen i mikron. Doppa mintbitarna i chokladen och lägg tillbaka dem på bakplåtspapperet. Låt stelna i kylen. Förvara kallt.

Mint candy

0,5 tbsp butter
2,5 dl icing sugar
1 tbsp milk
peppermint flavoring, drops

For dipping
100 g dark chocolate

Melt butter. Stir in icing sugar, milk and peppermint flavoring and mix together to form a thick batter. Microwave batter for 10 seconds and stir. Microwave further 15 seconds until the mixture has become soft and smooth. Spoon out the batter into small circles on parchment paper. If the batter begins to cool and set, just microwave it again for a the few seconds. Let the mint candies solidify at least 30 minutes at room temperature. Melt the chocolate in the microwave. Dip the mint pieces into the chocolate and put them back on the parchment paper. Let harden in refrigerator. Keep cold.