More Christmas sweets!
Mintgodis
0,5 msk smör
2,5 dl florsocker
1 msk mjölk
pepparmintarom, droppar
Till doppning
100 g mörk choklad
Smält smöret. Rör ner florsocker, mjölk och pepparmintarom och blanda ihop
till en tjock smet. Mikra smeten ca 10 sekunder och rör sedan om. Mikra
ytterligare ca 15 sekunder tills smeten blivit lös och smidig. Klicka ut smeten
till små rundlar på bakplåtspapper. Om smeten börjar svalna och stelna är det
bara att mikra den några sekunder igen. Låt mintgodisarna stelna minst 30
minuter i rumstemperatur. Smält chokladen i mikron. Doppa mintbitarna i
chokladen och lägg tillbaka dem på bakplåtspapperet. Låt stelna i kylen.
Förvara kallt.
Mint candy
0,5 tbsp butter
2,5 dl icing sugar
1 tbsp milk
peppermint flavoring, drops
For dipping
100 g dark chocolate
0 Comments