Banankaka

75 g smör
2 1/2 dl socker
2 msk mjölk
1/4 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 mogna bananer
100 g mörk/vit choklad
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat

Smält fettet, låt svalna. Blanda det med socker, mjölk, salt, vaniljsocker. Dela äggen och blanda i gulorna. Mosa bananerna och blanda ner dem i smeten. Hacka blockchokladen. Blanda ihop mjöl, blockchoklad och bikarbonat och vänd ner i smeten. Vispa till sist vitorna till hårt skum och vänd ner dem. Häll blandningen i väl smord, bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Grädda i 30-40 minuter, 175°C. Den ska vara knappt klar i mitten för att bli extra saftig. Servera kakan helt kall med en klick grädde eller en kula vaniljglass.

Banana Cake

75 g butter
2 1/2 dl sugar
2 tbsp milk
1/4 tsp salt
1 tsp vanilla sugar
2 egg
2 ripe bananas
100 g dark/white chocolate
2 1/2 dl flour
1 tsp bicarbonate

Melt the butter, allow to cool. Mix it with sugar, milk, salt, vanilla sugar. Divide the eggs and mix in the yolks. Mash bananas and mix them into the batter. Chop chocolate. Mix together flour, chocolate and bicarbonate and fold into the mixture. Lastely beat the whites stiff and fold them in. Pour mixture into well greased, breaded pan with removable bottom, about 24 cm in diameter. Bake for 30-40 minutes, 175 ° C. Serve the cake completely cold with a dollop of cream or a scoop of vanilla ice cream.