Nasi Goreng

Nasi Goreng, som betyder bokstavligen "stekt ris" på indonesiska och malaysiska, är helt enkelt stekt förkokt ris. Stekt ris äts till frukost i Indonesien och betraktas som nationalrätt i Indonesien, smaksatt med mild curry, grönsaker, sojasås och kyckling eller räkor. Detta kan toppas med ett stekt ägg och skivad gurka kallas då Istimewa. Vegetarisk nasi goreng innehåller bl.a. morot, vitkål och annat grönt.

Nasi Goreng, literally meaning "fried rice" in Indonesian and Malay, can refer simply to fried pre-cooked rice. Fried rice is actually a breakfast dish in Indonesia. It is considered the national dish of Indonesia, flavoured with mild curry, vegetables, soy sauce and chicken or prawns. This can be topped with a fried egg and sliced cucumber and then called Istimewa. Vegetable nasi goreng contains carrot, cabbage and greens.

Stekta nudlar / Fried Noodels

Nudlarna är snabb-wokade med kryddpasta och grönsaker. Den största skillnaden med andra typer av stekta nudlar är den generösa användningen av chili och tjock söt sojasås.

This is stir-fried quickly with spice paste and green vegetables. The main difference with other type of fried noodles are the generous use of chili and thick sweet soy sauce.