Naggande goda småbröd!
Jolly good cookies!

Hallongrottor

200 g smör
1 dl socker
3 dl vetemjöl
1 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

1 dl hallonsylt / lingonsylt
 
Sätt ugnen på 200°C. Rör smör och socker poröst i en bunke. Tillsätt mjölen, bakpulver och vaniljsocker och arbeta ihop till en deg. Ta upp degen på bakbordet och forma till tre längder. Dela varje längd i tio bitar och rulla till små bollar och lägg sedan i småbrödsformar. Gör en fördjupning i varje kaka och lägg i en klick sylt.
Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter. Låt svalna på galler.

Raspberry Cookies

200 g butter
1 dl sugar
3 dl flour
1 dl ground almond
1 tsp baking powder
1 tsp vanilla sugar

1 dl raspberry jam / lingonberry jam

Preheat oven to 200C. Cream butter and sugar fluffy in a bowl. Add flour, baking powder and vanilla sugar. Remove the dough from the bowl and shape into three lengths. Split each length into ten pieces and roll into small balls. Make a depression in each cookie and put in a dollop of jam. Bake in oven about 12 minutes. Let cool on a rack.