Det här är en väldigt saftig kaka med smak av banan och jordnötssmör. Den är god som sådan, men även med vaniljglass eller så brer man en skiva med jordnötssmör och toppar med jordgubbar. Mums!

This is a very moist cake with taste of banana and peanut butter. It's good as such, but also with vanilla ice cream or take a slice and spread on peanut butter and top with strawberries. Yum!


Banana Peanut Butter Cake

1 large mashed banana
1 dl coconut sugar
2 tbsp creamy peanut butter
2 tbsp quark
2 tbsp coconut oil
1 egg
0.5 tsp vanilla
1 1/4 dl wheat flour
1 tsp baking powder
1/4 tsp salt

Preheat oven to 175 degrees C. Grease a small loaf pan. In a bowl, combine banana, sugar, peanut butter, quark, oil, egg and vanilla. Add flour, baking powder and salt and mix until just combined (do not overmix). Pour into prepared loaf. Bake for about 20-25 minutes. Decorate with peanut butter and chocolate sprinkles.



Banan Jordnötssmörkaka

1 stor mosad banan
1 dl kokossocker
2 msk krämig jordnötssmör
2 msk kvarg
2 msk kokosolja
1 ägg
0,5 tsk vanilj
1 1/4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/4 tsk salt

Värm ugnen till 175 grader C. Smörj en liten brödform. I en skål blanda banan, socker, jordnötssmör, kvarg, olja, ägg och vanilj. Tillsätt mjöl, bakpulver och salt och blanda till en smet. Häll smeten i formen. Grädda i ca 20-25 minuter. Dekorera med jordnötssmör och chokladströssel.