Jag experimenterade lite i köket och ville testa hur bönor passar i bröd. Perfekt, måste jag säga. I dessa bröd smakar man inte bönorna, utan de tillför protein till brödet. Jag hade adzukibönor, men du kan testa andra bönor också. 

I experimented a little in the kitchen and wanted to try how beans fit in bread. Perfectly, I have to say. In these bread you do not taste the beans, but they add protein to the bread. I used adzuki beans, but you can try other beans too.




Tebröd med Bönor och Kvarg

150 g kvarg
1 dl mjölk
1 dl adzukibönor
1,5 msk olja
2 dl flerkornsmjöl
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt

Blanda kvarg, mjölk, bönor och olja i en matberedare. Tillsätt mjöl, bakpulver och salt  och blanda snabbt till en smet. Forma smeten med mjölade händer till 4 bröd. Lägg dem på en plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda i 200 C i ca 15-20 minuter.



Tea Bread with Beans and Quark

150 g quark
1 dl milk
1 dl adzuki beans
1,5 tbsp oil
2 dl multi-grain flour
0,5 tsp baking powder
0.5 tsp salt

Mix quark, milk, beans and oil in a food processor. Add flour, baking powder and salt and mix quickly to a batter. Form the batter with floured hands to 4 breads. Place them on a baking sheet lined with parchment paper. Bake at 200 C for about 15-20 minutes.