Wednesday, January 31, 2018

Shrove Thusday Cake

Det är många som bakat fastlagsbullar redan, även om det är några veckor till fastlagsdagen. Istället för vanliga fastlagsbullar kan man också baka muffins / små kakor. Går snabbare och smakar som fastlagsbullar. De här blev jättegoda och saftiga!

Instead of regular Shrove Tuesday buns, you can bake muffins  or small cakes instead. It's faster and tastes like Shrove Tuesday buns. These were very good and moist!


Fastlagskaka

1 ägg
3/4 dl socker
1 dl vetemjöl
1 dl mandelmjöl
1 tsk kardemumma
3/4 tsk bakpulver
25 g smör, smält
0.5 dl grädde

mandelmassa
0,5 dl mandelmjöl
0,5 dl florsocker
en skvätt mandelmjölk

Vispa ägg och socker. Tillsätt resterande ingredienser och blanda tills slät. Häll smeten i två små silikonformar eller i en liten kakform. Grädda i 175 C i ca 20 minuter. Låt svalna. 

Blanda mandelmjöl och florsocker, tillsätt en skvätt mandelmjölk för att få en smidig smet. 

Skär ett lock av kakan och toppa med mandelmassa och vispad grädde. Lägg på locket och pudra på florsocker. 



Shrove Thusday Cake

1 egg
3/4 dl sugar
1 dl wheat flour
1 dl almond flour
1 tsp cardamom
3/4 tsp baking powder
25 g butter, melted
0.5 cream

almond paste
0.5 dl almond flour
0.5 dl powdered sugar
a splash of almond milk

whipped cream

Beat egg and sugar. Add the remaining ingredients and mix until smooth. Pour the batter into two small silicone molds or in a small cake pan. Bake at 175 ° C for about 20 minutes. Let cool.

Mix almond flour and powdered sugar, add a splash of almond milk to get a smooth mixture.

Cut a lid of the cake and spread on the almond paste and whipped cream. Put on the lid and sprinkle on powdered sugar.  

4 comments: