Carrot cake is always a good thing and I have several different recipes of the cake here on my blog. This version is fluffy and moist. I think the cake is more delicious the day after it's baked.
Morotskaka
2 ägg
1 dl strösocker
1 dl kokossocker
1 dl rapsolja
2 dl morötter, fint rivna
2 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
2 tsk mald kanel
0,5 tsk mald kardemumma
1/4 tsk mald ingefära
frosting:
100 g Philadelphia färskost
30 g smör, rumsvarmt
1-1,5 dl florsocker
Sätt ugnen på 175 C grader. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt olja och morötter. Blanda ihop mjöl, bakpulver, kanel, kardemumma och ingefära och rör ner det i äggsmeten. Häll smeten i en bakform, ca 20 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan mitt i ugnen i 30 minuter. Låt kakan svalna.
För frostingen, rör ihop alla ingredienser tills slät. Bred ut den jämnt över kakan.
Carrot Cake
2 eggs
1 dl caster sugar
1 dl coconut sugar
1 dl rapeseed oil
2 dl carrots, finely grated
2 dl wheat flour
1.5 tsp baking powder
2 tsp ground cinnamon
0.5 tsp ground cardamom
1/4 tsp ground ginger
frosting:
100 g Philadelphia cream cheese
30 g butter, soft
1-1.5 dl icing sugar
Heat the oven to 175 degrees C. Beat eggs and sugar fluffy in a bowl. Add oil and carrots. Mix flour, baking powder, cinnamon, cardamom and ginger and stir it into the egg mixture. Pour the batter into a baking pan, about 20 cm, lined with baking paper. Bake the cake in the middle of the oven for 30 minutes. Let the cake cool.
0 Comments