Monday, May 1, 2017

Salted Caramel Ice Cream

Med varmare väder kommer glassuget, inte sant? Jag gillar denna enkla version av hemmagjord glass som görs på vispgrädde och sötad kondenserad mjölk. Ingen glassmaskin behövs dessutom. För någon tid sedan hade en matbutik erbjudande på saltkola-chokladsmör och allt med saltkola är ju bara så gott så jag var tvungen att köpa en burk. Den är syndigt god och passar perfekt i glass. Nu måste jag ut på jakt efter en ny burk :)

With warmer weather you start craving ice cream, right?. I like this simple version of home-made ice cream made of whipped cream and sweetened condensed milk. No ice cream machine is needed. Some time ago, a grocery store had on offer for salted caramel chocolate butter and everything with salted caramel is just so good, so I had to buy a jar. It's crazy good and fits perfectly in ice cream. Now I have to go and buy a new jar :)



Salt Kolaglass

5 dl vispgrädde
1 burk sötad kondenserad mjölk

Vispa grädden tills mjuka toppar bildas. Rör ner den kondenserade mjölken och blanda ordentligt. Blanda i klickar av saltkola. Häll glassmeten i en brödform och ställ i frysen för ca 6 timmar. Ta fram glassen en stund innan servering. 



Salted Caramel Ice Cream

5 dl whipping cream
1 can sweetened condensed milk
salted caramel chocolate spread

Whip the cream until soft peaks form. Stir in the condensed milk and mix thoroughly. Pour the ice cream into a loaf pan and stir in blobs of salted caramel spread and mix a little. Place in the freezer for about 6 hours. Remove from the freezer a while before serving.

No comments:

Post a Comment