Här har ni igen en kombination som jag gillar i bakverk, hallon och mandel. Jag återkommer med jämna mellanrum till dem och bakar något gott. Jag valde att baka tre små kakor istället för en stor, men du gör som du vill. Denna kaka har bitar av mandel i sig vilket ger ett trevligt tuggmotstånd. En kaka som med fördel serveras med vaniljglass. 

Here is, once again, a combination that I like in baked goodies, raspberry and almond. I will return periodically to them and bake something delicious. I chose to bake three small cakes instead of one large, but you do what you want. This cake has pieces of almonds in it which gives a nice bite. A cake that is delicious served with vanilla ice cream.



Hallon Mandelkaka

1 dl kokosolja
1 ägg
1,5 dl vetemjöl
0,5 dl mandelmjöl
1,5 dl kokossocker
0,5 tsk kardemumma
1/4 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
0,5 dl hallon, frysta
0,5 dl mandel, hackad

Blanda kokosolja och ägg i en bunke. Tillsätt mjöl, kokossocker, kardemumma, bakpulver och salt, blanda. Rör ner försiktigt hallon och mandel. Häll smeten i tre silikonformar eller i en större form. Grädda i 175 C i 20 minuter.



Raspberry Almond Cake

1 dl coconut oil
1 egg
1,5 dl flour
0.5 dl almond flour
1.5 dl coconut sugar
0.5 tsp cardamom powder
1/4 tsp baking powder
1/4 tsp salt
0.5 dl raspberries, frozen
0.5 dl almonds, chopped

Mix coconut oil and egg in a bowl. Add flour, coconut sugar, cardamom powder, baking powder and salt, mix. Stir in gently raspberries and almonds. Pour batter into three silicon molds or one bigger baking pan. Bake at 175 C for 20 minutes.