Thursday, April 27, 2017

Spicy Chickpea Peanut Butter Sauce

En kryddig grönsakssås som är god till kokt ris eller quinoa. Alla gillar inte starka såser och den här är inte så farligt stark, beroende på hur mycket chilisås du använder. Men smaka av och tillsätt kryddor efter smak. 

A spicy vegetable sauce that is good with boiled rice or quinoa. Not everyone likes strong sauces and this is not so strong, depending on how much chili you use. But taste the sauce as you make it and add spices to taste.



Spicy Chickpea Peanut Butter Sauce

0.5 tbsp coconut oil
1 small red onion, chopped
1 clove of garlic, chopped
0.5 tsp ginger
0.5 tsp cinnamon
1/4 tsp cardamom
1/4 tsp turmeric
1 small red bell pepper, diced
15 cm zucchini, diced
3 frozen spinach cubes
3 dl cooked chickpeas or 1 can
2 dl vegetable broth
1 dl coconut milk
1 tbsp peanut butter from Vanmax (has some chili in it)
salt
shiracha sauce, to taste

Heat coconut oil in a pan. Add the onion and garlic, fry for a minute or two. Then add the spices and fry for 15 seconds. Add bell pepper, zucchini, chickpeas, broth and coconut milk and cook for 15 minutes. Add peanut butter and salt. Taste and add spices if needed. Serve with cooked rice.



Kryddig Kikärts-Jordnötssmörsås

0,5 msk kokosolja 
1 liten rödlök, hackad
1 vitlöksklyfta, hackad
0,5 tsk ingefära
0,5 tsk kanel
1/4 tsk kardemumma
1/4 tsk gurkmeja
1 liten röd paprika, tärnad
15 cm zucchini, tärnad
3 frysta spenatkuber
3 dl kokta kikärtor eller 1 burk
2 dl grönsaksbuljong 
1 dl kokosmjölk
1 msk jordnötssmör från Vanmax (har lite chili i sig)
salt
shirachasås, efter smak

Värm kokosolja i en kastrull. Tillsätt lök och vitlök, stek i en minut eller två. Tillsätt sedan kryddorna och stek i 15 sekunder. Blanda i paprika, zucchini, kikärtor, buljong och kokosmjölk och låt sjuda i 15 minuter. Lägg i jordnötssmör och salt. Smaka av och tillsätt kryddor om det behövs. Servera med kokt ris.

No comments:

Post a Comment