Monday, April 3, 2017

Quark Spelt Rolls

Den senaste tiden har jag bakat eget bröd ganska mycket. Det är ju så gott och så är det inte så svårt heller. Förutom hembakat bröd äter vi hemma hos oss rågbröd, som mina föräldrar skickat till oss. Det är något speciellt med finskt rågbröd, jag njuter av varje tugga. Jag förvarar bröden i frysen, på det viset har man alltid färskt bröd. Vilket är ditt favoritbröd och bakar du själv ditt bröd?

Lately I have been baking my own bread pretty much. It's so good and it is not that difficult either. Besides homemade bread we eat rye bread, that my parents sent to us. There is something special about Finnish rye bread, I enjoy every bite of it. I keep the bread in the freezer, that way you always have fresh bread. What is your favorite bread and do you bake your own bread?


Kvarg Speltsemlor
8 st

1,5 dl vatten
11 g torrjäst
100 g kvarg, rumstempererad
1 msk dadelsirap
1,5 msk olja
3 dl speltmjöl
2,5 dl havregryn 
3/4 tsk salt

Värm vattnet till 42 C och blanda i torrjäst. Blanda sedan i resterande ingredienser och knåda till en jämn deg. Låt degen jäsa 40 minuter under duk. Forma degen till semlor och låt jäsa 15 minuter. Grädda semlorna i 200 C i 12 minuter. 




Quark Spelt Rolls
8 pieces

1.5 dl water
11 g dry yeast
100 g quark room temperature
1 tbsp date syrup
1.5 tbsp oil
3 dl spelt flour
2.5 dl oats
3/4 tsp salt

Heat the water to 42 C and mix in the dry yeast. Then mix in the remaining ingredients and knead to a smooth dough. Let the dough rise for 40 minutes under a kitchen towel. Shape the dough into rolls and let rise for 15 minutes. Bake the rolls at 200 C for 12 minutes.

4 comments:

  1. Jag älskar bröd men inte att baka det. Just degar med jäst är min akilleshäl...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bröd är gott och egentligen inte alls svårt att baka :)

      Delete
  2. Ja, p
    Ja på helgerna bakar vi i princip alltid nattjäst bröd som man gräddar av på morgonen. Det är så himla lyxigt med nybakt bröd till frukost.
    Degen behöver inte knådas heller, så det är bara att röra ihop, vänta, vika (värma ugn), skära i bitar och grädda 10 min.
    Sen fryser vi in resterna till vardagsmorgnar, nästan lika gott då!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, nattjäst bröd är perfekt för helgfrukostar.

      Delete