Sunday, April 23, 2017

Blueberry-Cardamom Cake

Jag bakade en god och saftig kaka häromdagen. Den har smak av kardemumma och blåbär. Jag använde mig av torkade blåbär och de funkar fint i kakor, de blir mjuka och goda. Kombon kardemumma och blåbär är väldigt god, har du inte testat så gör det. Kanske du vill baka denna kaka. Jag har använt kokossocker och steviasocker, men de går lika bra med vitt socker eller farinsocker. 

I baked a good and moist cake the other day. It has the flavor of cardamom and blueberries. I used dried blueberries and they are great in baked goodies, they become soft and yummy. The combo of cardamom and blueberries is very delicious, if you haven't tried it, you should. Maybe you want to bake this cake. I have used coconut sugar and stevia sugar in this cake, but you can use equally well white sugar or brown sugar.


Blåbär-Kardemummakaka

75 g smör, mjukt
0,5 dl kokossocker
0,5 dl steviasocker, Good Good Via Health
1 ägg
1 1/4 dl vetemjöl
0,5 dl mandelmjöl
1 tsk kardemumma
0,5 tsk bakpulver
0,5 dl mandelmjölk
0,5 dl torkade blåbär från Love Arctic

Blanda smör och socker i en bunke. Tilsätt ägget och blanda väl. Blanda sedan i resterande ingredienser. Häll smeten i en smord och mjölad form och grädda i 175 C i ca 35-40 minuter. 



Blueberry-Cardamom Cake

75 g butter, soft
0.5 dl coconut sugar
0.5 dl stevia sugar, Good Good Via Health
1 egg
1 1/4 dl flour
0.5 dl almond flour
1 tsp cardamom
0.5 tsp baking powder
0.5 dl almond milk
0.5 dl dried blueberries from Love Arctic

Mix the butter and sugar in a bowl. Add the egg and mix well. Then mix in the remaining ingredients. Pour batter into a greased and floured pan and bake at 175 C for about 35-40 minutes.


No comments:

Post a Comment