Kvarg och ost gör dessa bröd saftiga och väldigt goda. Vill man ha mera smak i bröden rekommenderar jag att använda en smakrik ost. Dessa bröd innehåller ingen jäst så de behöver inte jäsa och därmed blir brödet snabbt färdigt. 

Idag kommer det att bli sommarvärme i Amsterdam, nu på morgonen är det redan 12 grader varmt och det lovas upp till 22 grader. Härligt!

Quark and cheese make these bread moist and very good. If you want more flavor in the bread, I recommend using a strong flavoured cheese. These breads contain no yeast, so they do not need to rise and therefore they are quickly ready.

Today we are going to have a summer warm day in Amsterdam, Its already +12 degrees and it's going to be 22 degrees during the day. Wonderful!


Tebröd med kvarg och ost

2 dl vetemjöl
1 dl rågmjöl
0,5 dl riven ost
0,5 tsk salt
200 g kvarg
1 dl mjölk
2 msk olja

Blanda mjöl, ost och salt i en bunke. Tillsätt kvarg, mjölk och olja och blanda snabbt till en smet. Forma smeten med mjölade händer till 4 bröd. Lägg dem på en plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda i 200 C i ca 15 minuter.



Tea Bread with quark and cheese

2 dl wheat flour
1 dl rye flour
0.5 dl grated cheese
0.5 tsp salt
200 g quark
1 dl milk
2 tbsp oil

Mix the flour, cheese and salt in a bowl. Add the quark, milk and oil and mix to a batter. Shape the batter with floured hands to 4 bread. Place them on a baking sheet lined with parchment paper. Bake at 200 C for about 15 minutes.