Hej måndag och en ny vecka att se fram emot! Hoppas du hade en fin helg. Jag vet att många äter vegetarisk just på måndag, för att ta del av den internationella rörelsen Meatless Monday. Här får du ett smakrikt recept på en sås med bl.a quorn och curry. 

Hey Monday and a new week to look forward to! Hope you had a nice weekend. I know that many eat vegetarian on Monday to take part of the international movement Meatless Monday. Here you get a tasty recipe for a sauce with quorn and curry.



Curry Quornsås

kokosolja
0,5-1 msk curry
1 liten röd lök, hackad
1 liten röd paprika, hackad
15 cm zucchini, hackad
200 g quornbitar / tofu
1 dl ärtor, frysta
1,5-2 dl tomatsås
1,5-2 dl grädde / sojagrädde
salt
peppar
vitlökspulver

Värm kokosolja i en stor stekpanna. Lägg i curry, lök, paprika och zucchini och stek i några minuter. Tillsätt quorn, ärtor, tomatsås och grädde och låt sjuda i 10 minuter. Tillsätt mera vätska om du vill ha såsen lösare. Krydda efter smak. Servera med t.ex. ris. 



Curry Quorn Sauce

coconut oil
0.5-1 tbsp curry powder
1 small red onion, chopped
1 small red bell pepper, chopped
15 cm zucchini, chopped
200 g quorn / tofu
1 dl peas, frozen
1.5-2 dl tomato sauce
1.5-2 dl cream / soy cream
salt
pepper
garlic powder

Heat the coconut oil in a large skillet. Add curry, onion, pepper and zucchini and cook for a few minutes. Add quorn, peas, tomato sauce and cream and let simmer for 10 minutes. Add more liquid if you want a thinner sauce. Season to taste. Serve with eg rice.