Thursday, December 22, 2016

Gluten-Free Daim Chocolate Cake

Jag kan tänka mig att det äts en hel del choklad hos många under jul. I Finland är konfektaskar väldigt populära. Mina föräldrar har alltid Pandas konfektask hemma, men Fazers choklad är också populära. Vanligen brukar vi också som komplement till alla chokladbitar servera en chokladdessert på julafton. För, för mycket choklad kan man väl inte äta :) Här får ni ett tips på en mäktig chokladkaka med daim. 

I can imagine that a lot of chocolate is eaten during Christmas. In Finland, chocolate boxes are very popular. My parents have always Panda's chocolate box at home, but chocolates from Fazer is also popular. Usually we tend also to complement all the chocolate confectionaries with a chocolate dessert on Christmas Eve. Because there is no such thing as too much chocolate :) Here you get a tip for a really chocolatey chocolate cake with Daim.



Daim Chokladkaka

80 g smör
100 g mörk choklad
2 ägg
1 dl kokossocker
1 dl mandelmjöl
80 g daim, hackad i bitar

Värm ugnen till 175 C och klä en 20 x 20 cm bakform med bakplåtspapper.
Smält smör och choklad i en kastrull. Ställ åt sidan för att svalna. Blanda sedan i ägg, socker och mjöl. Blanda sist i daimbitar. Häll smeten i den förberedda formen.  Grädda i ca 25-30 minuter. Låt svalna helt innan du skär i bitar.


Daim Chocolate Cake

85 g butter  
100 g dark chocolate             
2 eggs            
1 dl coconut sugar
1 dl almond flour                     
80 g daim, chopped in pieces

Preheat the oven to 175 C and line an 20 x 20 cm pan with baking paper.
Melt the butter and chocolate together in a pan until smooth. Set aside to cool. Then add eggs, sugar, and flour. Stir in the daim pieces. Pour the batter into the prepared pan. Bake for about 25-30 minutes. Chill completely before cutting into squares.

2 comments:

  1. Jag försöker vara nu utan socker,salt,fett och allt möjligt. Men när man ser någonting så gott som här....

    ReplyDelete