En smakrik soppa med morot och äpple. En soppa som passar bra och värmer en blåsig höstdag. Soppan får mycket smak av färsk ingefära, spiskummin, kanel och muskot. Soppan i sig är vegan, men vill man kan man servera stekt halloumi till. Även rostade kikärtor passar bra som topping. 

Tasty soup with carrot and apple. A soup that's perfect and warming to eat on a windy autumn day. The soup gets a great flavor from fresh ginger, cumin, cinnamon and nutmeg. The soup itself is vegan, but if you want you can top the soup with fried halloumi. Roasted chickpeas are an ideal topping as well.



Morot-Äppelsoppa
3-4 portioner

kokosolja
700 g morötter
1 röd lök
1 äpple
1 tsk riven färsk ingefära
8 dl-1 liter vegetarisk buljong
1 tsk spiskummin
0,5 tsk kanel
1/4 tsk mald muskot
salt
svartpeppar

Skala och hacka morötter och lök. Tvätta och tärna äpplet. Värm en kastrull med kokosolja och fräs lök och ingefära. Lägg i morötter och äpple och stek i någon minut. Tillsätt buljong och kryddor. Koka upp och låt sedan sjuda i ca en halv timme, eller tills morötterna är mjuka. Tillsätt buljong/vatten om soppan är för tjock. Mixa soppan med en stavmixer och krydda med salt och svartpeppar.



Carrot Apple Soup
3-4 portions

coconut oil
700g carrots
1 red onion
1 apple
1 tsp grated fresh ginger
8 dl -1 liter vegetable broth
1 tsp cumin
0.5 tsp cinnamon
1/4 tsp ground nutmeg
salt
black pepper

Peel and chop the carrots and onions. Wash and dice the apple. Heat a pan with coconut oil and fry the onion and ginger. Add the carrots and apples and cook for a minute. Add broth and spices. Bring to a boil and then simmer for about half an hour, or until the carrots are soft. Add broth / water if the soup is too thick. Blend the soup with a hand blender and season with salt and black pepper.