Wednesday, August 3, 2016

Chocolate Raspberry Brownies

En mäktig choklad brownie med smak av mörk choklad och hallon. Istället för ägg har jag använt aquafaba, vilket är vätskan som finns i en burk bönor. Vill du göra kakan glutenfri använd då glutenfritt mjöl. En liten bit av denna med en kopp kaffe är allt jag behöver på en solig eftermiddag.

An impressive chocolate brownie with flavors of dark chocolate and raspberries. Instead of eggs, I have used aquafaba, which is the liquid found in a can of beans. Do you want to make the cake gluten-free then use gluten-free flour. A little piece of this brownie with a cup of coffee is all I need on a sunny afternoon.



Chocolate Raspberry Brownies

40 g margarine
2 tbsp water
30 g dark chocolate (85%)
0.5 tsp espresso powder 
1 dl coconut sugar
1 dl sukrin gold
3 tbsp aquafaba, whisked
3.5 tbsp wheat flour or gluten-free flour
2 tbsp almond flour
2 tbsp cocoa powder
0.5 tsp baking powder
1/4 tsp vanilla powder
fresh raspberries
20 g dark chocolate pieces

Heat oven to 175 C. Line a 15-20 cm square tin with baking parchment. In a saucepan, melt the margarine, water, chocolate and coffee on a low heat. Allow to cool slightly. Add the sugars and stir. Add the aquafaba and the rest of the ingredients. Stir to combine, it will be thick. Spoon the batter into the prepared tin. Bake for about  30 minutes. Allow to cool completely, then place in the fridge for a few hours. Cut into squares. 


Choklad Hallon Brownies

40 g margarin
2 msk vatten
30 g mörk choklad (85%)
0,5 tsk espressopulver 
1 dl kokossocker
1 dl Sukrin gold
3 msk aquafaba, vispat
3,5 msk vetemjöl eller glutenfritt mjöl
2 msk mandelmjöl
2 msk kakaopulver 
0,5 tsk bakpulver
1/4 tsk vaniljpulver 
färska hallon
20 g mörk choklad i bitar

Värm ugnen till 175 C. Klä en 15-20 cm fyrkantig bakform med bakplåtspapper. I en kastrull, smält margarin, vatten, choklad och kaffe på låg värme. Låt svalna något. Tillsätt socker och rör om. Tillsätt aquafaba och resten av ingredienserna. Rör om, smeten kommer att vara tjock. Lägg smeten i den förberedda formen. Grädda i ca 30 minuter. Låt svalna helt och placera i kylen ett par timmar. Skär i rutor.

No comments:

Post a Comment